Study Abroad Day, la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian"

Distribuie pe:

O zi deosebită, o zi în care liceenii au putut studia ofertele unui număr de 18 universităţi din Marea Britanie, într-un cadru intim, la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian".

Gazdele, doamna director Cristina-Ligia Someşan, domnul director adjunct Dumitru Botoş şi profesor Laura Matiş, Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian" din Tîrgu Mureş, au colaborat cu reprezentanţii, Fundaţiei Study Abroad Advising Centre, Andreea Vâtea şi Marilena Niţă, pentru organizarea acestei campanii de informare şi consiliere în carieră, în data de 18.11.2015. O campanie fructuoasă având în vedere faptul că tot mai mulţi tineri îşi doresc să studieze la universităţi britanice.

Fundaţia Study Abroad Advising Center este primul centru de consiliere educaţională din România, înfiinţat în 2006 şi oferă garanţie în acceptarea aplicaţiei, în obţinerea de finanţări şi burse la universităţi britanice. De asemenea, fundaţia oferă asistenţă pentru obţinere unui loc de cazare, al unui loc de muncă, dar oferă şi burse din fonduri proprii, adică vine în ajutorul celor ce-şi doresc să studieze.

Este important ca tinerii noştri să fie bine informaţi, să cunoască toate posibilităţile care li se oferă, să reuşească să îmbine utilul cu plăcutul, dar şi să reuşească să îşi ducă la îndeplinire visele. Prin efortul organizatorilor s-a reuşit realizarea unui eveniment la care au luat parte foarte mulţi adolescenţi ai judeţului Mureş. Elevii s-au informat, au beneficiat de sprijin în orientarea în carieră, au discutat şi au aflat direct de la sursă, de la reprezentanţii universităţilor cum pot obţine burse pentru a-şi acoperi integral taxa de şcolarizare şi o parte din costurile de trai.

Tot ceea ce nu demult părea a fi de nerealizabil, în present poate deveni foarte uşor realitate. Tinerii au posibilităţi nelimitate, pot studia la cele mai renumite universităţi, pot să-şi împlinească foarte uşor visele. Prezentul este al lor. Le dorim să-l trăiască cât mai frumos.

Lasă un comentariu