De la 1 decembrie, MAJORĂRI SALARIALE PENTRU UNELE CATEGORII DE BUGETARI

Distribuie pe:

Din 28 noiembrie 2015 a intrat în vigoare Legea nr.293/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în acest an, publicată în Monitorul Oficial nr. 884, din 25 noiembrie a.c., conform căreia salariile mai multor categorii de bugetari vor fi majorate cu 10, 15 sau 25 la sută, începând cu 1 decembrie 2015.

Concret, bugetarii din sectoarele administrației publice locale și centrale, cei din siguranța națională, jandarmerie, poliție, inspectorate pentru situații de urgență și din unitățile de cultură și teatru, vor beneficia, începând cu 1 decembrie, de salarii majorate cu 10% față de nivelul acordat în luna noiembrie.

De majorări salariale și mai mari, respectiv 15%, vor beneficia, tot de la 1 decembrie 2015, cei din sistemul de învățământ, didactic și nedidactic, precum și personalul auxiliar (potrivit OUG nr. 54/2015), însă cei mai avantajați, cu majorări de 25%, vor fi cei din sistemul public sanitar, sistemul public de asistență socială și personalul din cadrul Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă și al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii. 

Lasă un comentariu