Evenimentele sportive internaționale din luna decembrie

Distribuie pe:

Ultima lună a anului este dominată de Campionatele Mondiale de handbal feminin, la care participă și naționala țării noastre. La finele competiției prima clasată se va califica direct la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Echipele de pe locurile 2-7, cu excepția celor cinci, care au obținut deja biletele pentru marea competiție din vara viitoare, vor participa la turneul preolimpic de la primavară. O altă întrecere importantă va încheia sezonul atletic: Europenele de cros.

• Mondialele de handbal feminin debutează sâmbătă, 5 decembrie, reprezentativa României, repartizată în grupa B, urmând să întâlnească Puerto Rico. Urmează meciurile cu Kazahstan, pe 7, Spania, 8, Norvegia, 10 și Rusia, 11. Primele patru, din tot atâtea grupe, continuă competiția în optimile de finală, învingătoarele în sferturi s.a.m.d.

• Întrecerile continentale de cros, individuale și pe echipe, programate inițial la sfârșitul lui noiembrie, se vor desfășura în a doua sâmbătă din decembrie, tot la Zagreb. La competiție vor evolua, ca la fiecare ediție, atleți și atlete din România.

• Se încheie faza grupelor preliminarii în FIBA Europe Cup și EuroCup, la care participă Energia Tg. Jiu, calificată în faza următoare, respectiv Steaua CSM EximBank, necalificată.

• Se dispută ultimele etape din grupele Euroligii masculine și feminine de baschet.

• Au loc meciurile din ultima rundă a grupelor Ligii Campionilor și Europa League.

• ISU Grand Prix de patinaj artistic, găzduit de Barcelona, între 10 și 13 decembrie, va decide cei mai buni sportivi ai momentului. Vor participa patinatorii calificați de la etapele anterioare, șase la individual masculin, feminin și dans, șapte la perechi.

• Continuă competițiile din cadrul Cupei Mondiale de schi, biatlon, bob, sanie și skeleton, precum și concursurile care vor desemna sportivii și sportivele ce vor merge la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret, de la Lillehamer din februarie 2016.

Mult succes, echipei naționale de handbal feminin! 

Lasă un comentariu