APARIȚIE EDITORIALĂ „VREMURI DE OSÂNDĂ"

Distribuie pe:

 De curând, prin grija Asociației Culturale „Constantin Romanu-Vivu", președinte Constantin Valentin Bretfeleanu, și Asociația Culturală „Sfântu Gheorghe" din Sângeorgiu de Mureș, președinte Ilarie Gh. Opriș, la Editura „Ecou Transilvan" din Cluj-Napoca, a apărut într-o nouă ediție lucrarea „Vremuri de osândă" sub semnătura scriitorului Alexandru Ceușianu.

Lucrarea se deschide cu o prefață a omului de cultura și istoric dr. Ioan Ranca, un bun cunoscător al evenimentelor descrise de către Alexandru Ceușianu.

Lucrarea lui Alexandru Ceușianu cuprinde capitolele: „Revoluția 1848/49 din perspectiva unui orășel ardelenesc", „Cronica evenimentelor din anii 1848-49 scrisă de protopopul gr. ort. Ștefan Branea din comuna Măierău", „Ștefan Branea preotul ortodox al Văii Mureșului Superior", „Alexandru Ceușianu s-a întors să moară la Reghin. Activitatea publicistică ei literară."

 Pentru ca să fie cât mai completă lucrarea, mureșenii Elena Mihu, Melinte Șerban și Dimitrie Poptămaș aduc la lumină noi documente despre scriitorul Alexandru Ceușianu.

 Să mai amintim postfața semnată de prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, care afirmă că „Vremuri de osândă" reprezintă una din cele mai importante surse istorice pentru cunoașterea, reconstituirea tragicelor evenimente de la 1848-1849, văzute din perspectiva unui oraș transilvan, Reghinul. 

Lasă un comentariu