Errare humanum est, perseverare diabolicum

Distribuie pe:

În liceu am studiat timp de trei ani limba strămoșilor noștri, limba latină.

O limbă dificilă, mai ales datorită gramaticii sale. Dar am rămas în memorie cu celebrele maxime latine. Printre acestea și cel din titlul acestui articol, care, relativ, se traduce astfel: „A greși este omenește, dar a persevera este diabolic." Cam așa stau lucrurile în orașul Iernut vizavi de gurile de canal AQUASERV de la blocul 17, din cartierul Mihai Eminescu, scările A și B.

În data de 11 noiembrie 2015, cotidianul „Cuvântul liber", mi-a publicat articolul „Ping-Pong la Iernut", prin care trăgeam un semnal de alarmă că gurile de canal de la blocul 17, dacă nu vor fi reabilitate (înălțate la nivelul trotuarului), vor fi potențiale surse pentru colmatări. CEEA CE S-A ȘI ÎNTÂMPLAT! Canalul de la scara B s-a colmatat, spre disperarea doamnei Aurelia Coman de la parterul scării B. Mica ei pivniță cu butoi cu varză și stelaje cu murături i-a fost inundată. O doamnă harnică și firavă care, printre lacrimi, cu ajutorul vecinilor, a reușit să mute butoiul cu varză murată de 200 de kilograme, în altă aripă a pivnițelor. Au venit, apoi, salahorii de la Aquaserv și au decolmatat canalul. Tot în data de 11 noiembrie, însoțit de două subalterne (ing. Floarea Pop și Rodica Moldovan) a venit la fața locului și directorul Aquaserv Iernut, numitul Liviu Todoran, cu domiciliul și salariul (prin card) în Târgu-Mureș. A scrâșnit din dinți și a fotografiat cele doua guri de canal de la scările A și B ale blocului nr. 17. Dispunea de utilaje, oameni și fonduri, dar până acum nu s-a mișcat nimic. Și vine iarna... Discut cu vecinul de scară - Petrica Bordi, un vecin harnic care a lucrat și el cândva la canalizări. Dar el, e sceptic: „Vecine, canalele așa vor rămâne, colmatările vor continua non-stop."

Doamnă Ionela Ciotlăuș, președintele ALDE Târgu-Mureș, vă rugăm să luați măsuri! Domnul Todoran a fost numit director Aquaserv Iernut de către PNL Mureș. Să rămână pe viață director la Aquaserv Iernut, dar să își facă treaba! Noi, contribuabilii din orașul Iernut, cotizăm, lunar, către Aquaserv. Inclusiv am achitat apa meteorică pe lunile de vară când a fost secetă. Practic, noi îi ținem în activitate pe toți cei 20 angajați ai Aquaserv, pe cele două inginere, cât și pe așa-zisul director Liviu Todoran... Dar Aquaserv ne sfidează și nu investește nimic pentru contribuabili. PERSEVERARE DIABOLICUM... Și, iată, a venit iarna...

 

Nanu Marius contribuabil, locatar la scara „B", blocul 17 din cartierul Mihai Eminescu

  

Lasă un comentariu