ROMÂNIA MAGNIFICĂ

Distribuie pe:

„Iubiți ascultători, nu aș fi eu dacă nu aș termina și cu un sfat, cu sfat care aș dori să fie ascultat nu numai cu urechile, care primesc orice, ci să coboare adânc în sufletele dvs., și nu numai ale acelui tineret pe care l-am înștiințat întotdeauna că se pregătește pentru o viață foarte grea.  Să nu-și închipuie cineva că va mai întâlni ceea ce a fost în vechea Românie, studii liniștite, funcțiuni asigurate, pensii plătite, plus atâtea plăceri câte să facă viața omului comodă. Nu.

Generația mea a făcut un lucru mare și greu supt neuitatul nostru rege Ferdinand, a cărui icoană, întrupând însăși jertfa, a răsărit acum înaintea noastră. A făcut un lucru greu și foarte primejdios. Noi vă lăsăm dvs. această greutate și această primejdie. De aceea avântul dvs., disciplinați-l; sufletele dvs. tinere, supravegheați-le; nu risipiți puterile voastre pentru nimicuri, căci puterile acestea vi se pot cere într-un moment ca să lucrați hotărâtor pentru tot viitorul acestui neam.

Nu vă împrăștiați deci energiile, căci acestea pot să vă fie cerute într-unul din acele ceasuri când sentința istoriei se rostește din nou asupra drepturilor acestui popor."

Comemorarea Unirii Ardealului și Rostul istoric al Unirii.

Două cuvântări ținute în București și Vălenii de Munte, 1933.

Nicolae Iorga

La Mulți Ani România românilor Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat!

La Mulți Ani România românilor ce-o poartă la icoană și-n suflet, oriunde în lume s-ar afla!

Valentin BERCĂ

1 Decembrie 2015

„România Magnifică" - www.romaniamagnifica.ro - un proiect cultural pentru unitatea spirituală a românilor de pretutindeni. 

Lasă un comentariu