La zece români - un metru cub de pădure!

Distribuie pe:

Inventarul Forestier Național (IFN) arată că, în prezent, România dispune de circa 6,9 milioane de hectare de pădure, din care 51% se află în proprietate privată. În metri cubi, volumul de pădure este de 2,22 milioane, ceea ce înseamnă că la zece români le revine ceva mai mult de un metru cub de pădure! Pe specii de copaci, fagul reprezintă 36,8%, molidul - 23,8%, gorunul - 10,1%, carpenul - 8,1%, și bradul - 5%.

Pe lângă suprafața de pădure, IFN precizează că există circa 14 milioane de hectare de teren agricol, fiind înregistrați circa 830.000 de proprietari de pădure și patru milioane de proprietari de terenuri agricole.

Valoarea în Produsul Intern Brut (PIB) a sectorului forestier (silvicultură și prelucrarea lemnului) este de 2%, iar cea a agriculturii și industriei alimentare de 12%.

Acest inventar este realizat odată la cinci ani, pentru a se obține informații precise și actualizate, pe baza cărora să se realizeze politica silvică, prognoze, programe și strategii pentru dezvoltarea sectorului forestier.

 

Lasă un comentariu