Liberalii cu probleme nu au ce căuta pe listele de candidați!

Distribuie pe:

Liberalii care intenționează să candideze la alegerile locale și parlamentare din 2016 nu au voie să fie traseiști politici, în stare de incompatibilitate sau conflict de interese, să aibă datorii la stat, forme de plagiat, dar, mai ales, probleme penale.

 Aceste criterii sunt prevăzute în statutul noului PNL (vechiul PNL plus PDL) și au fost, recent, amintite de Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al liberalilor: „În comisia de unificare a PNL, s-a stabilit un decalog al regulilor pe care orice candidat trebuie să le respecte în privința anului electoral 2016.

Aceste criterii completează regulile statutare și vor fi transformate într-un proiect de hotărâre pe care secretariatul general îl va trimite organizațiilor județene, urmând a fi adoptat prin decizie a Consiliului Național, în 11 decembrie a.c.

Regulile vizează, în primul rând, lustrația, traseismul politic, nepotismul, contractele și relația cu statul, falsul în declarații, stările de incompatibilitate și de conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidații la bugetul de stat, forme de plagiat și problemele penale".

Lasă un comentariu