Să fim împreună, în bucuria de a dărui!

Distribuie pe:

…Agitație mare, în această perioadă, la Centrul de Zi „Rozmarin" (Târgu-Mureș, strada Ludușului nr. 29): copiii de aici - îndrumați de doamna Corina Todoran, șef serviciu - sunt ocupați cu pregătirile pentru sărbătorile de sfârșit de an, după ce, toată săptămâna trecută, au confecționat stegulețe și cocarde pentru Ziua Națională. Într-o acțiune comună cu Grădinița „Paradisul Copilăriei", copiii de la „Rozmarin" meșteresc jucării din materiale reciclabile și învață formule de politețe, în cadrul activității „Împreună, ne jucăm și învățăm". Pentru ca Moș Crăciun să nu-i prindă…nepregătiți, ei confecționează, în aceste zile, cadouri pe care le vor oferi părinților, fraților, prietenilor și oaspeților pe care-i așteaptă de sărbători.

„Pe tot parcursul lunii decembrie, derulăm campania Împreună, în bucuria dăruirii, care își propune să aducă, de Crăciun, o bucurie copiilor mai puțin norocoși ai orașului, născuți în familii defavorizate", ne-a declarat doamna Corina Todoran. 

La Centrul de Zi „Rozmarin", care funcționează în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială al Municipiului Târgu-Mureș, sunt înscriși aproximativ 100 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 9 ani, organizați în grupe de grădiniță și grupe de alfabetizare pentru cei care nu au fost cuprinși în programul de școlarizare, din motive sociale. Copiii provin din familii defavorizate, marginalizate social sau cu risc iminent de marginalizare. Pe lângă programul educativ, li se asigură rechizite, transportul între domiciliu și Centru și două meniuri - dimineața și la prânz. Ocazional, atât copiii cât și familiile lor primesc pachete cu îmbrăcăminte și alimente de la organizații neguvernamentale sau societăți comerciale, sub formă de donații.

Cei care doresc să-i viziteze și să le ofere cadouri, în preajma sărbătorilor de sfârșit de an, pentru a fi „împreună în bucuria dăruirii", vor rămâne, cu siguranță, plăcut impresionați, descoperind o „ceată" veselă de copii curați, cu bun simț, cuviincioși și cuminți, în ciuda necazurilor și nevoilor de acasă și spre lauda celor de la „Rozmarin", care se ocupă de educația lor. 

Lasă un comentariu