Semnal civic - UNPR susține un buget predictibil, orientat spre nevoile românilor

Distribuie pe:

După retragerea UNPR de la guvernare, un adevărat șuvoi de acuzații s-a revărsat asupra liderului progresist, Gabriel Oprea. Acuzațiile aduse generalului sunt complet nefondate, fiind vorba, în realitate, de o încercare grosolană de denigrare a liderului UNPR. Gabriel Oprea a respectat mereu atât litera cât și spiritul legii și și-a făcut datoria, cu profesionalism și corectitudine maximă, în toate funcțiile deținute, inclusiv în aceea de ministru al Apărării Naționale. De altminteri, Parchetul General a respins deja aceste acuzații, care au făcut obiectul unei plângeri penale împotriva lui Gabriel Oprea, soluționată cu neînceperea urmăririi penale.

 Schimbând complet registrul, UNPR consideră esențială, în perioada imediată, construirea bugetului de stat pentru anul viitor pe coordonate de predictibilitate și stabilitate. Doar astfel va putea fi consolidată credibilitatea României pe piețele financiare și în fața investitorilor, cu efect stimulativ asupra creșterii economice. În egală măsură, este nevoie ca bugetul pe 2016 să continue pe direcțiile de redistribuire către populație a bunăstării generate de creșterea economică, precum majorarea salariilor bugetarilor, indexarea pensiilor și creșterea salariului minim. Asemenea măsuri au atât un important rol social cât și unul economic, în condițiile în care continuarea trendului de creștere a puterii de cumpărare a populației se va reflecta în consum, impulsionând astfel în mod suplimentar dezvoltarea PIB. De asemenea, o prioritate a bugetului pe 2016 trebuie să fie asigurarea fondurilor necesare proiectelor de investiții pentru dezvoltarea infrastructurii, inclusiv a celor cu bani europeni. În sfârșit, UNPR consideră absolut necesar ca proiectul de buget să asigure o finanțare adecvată instituțiilor din zona de ordine publică și siguranță națională și, totodată, să aloce fonduri cât mai consistente pentru sistemul de sănătate și cel educațional.

Observațiile și sugestiile dumneavoastră le citesc și ascult la email: claudiupuiac@gmail.com, telefon: 0265 323.882. Audiențe, în fiecare joi, între orele 18-20, la sediul UNPR Mureș, din Piața Trandafirilor nr. 42. 

Lasă un comentariu