Gest umanitar

Distribuie pe:

Unul dintre elevii Gimnaziului „Cornel Regman", din comuna Daneș, a fost depistat, la nici 9 ani, cu un avansat cancer ce i-a cuprins, în câteva săptămâni, trupul firav. O lovitură precum un fulger a căzut peste părinți. A fost internat la Spitalul de specialitate din Târgu-Mureș, iar tratamentul costisitor la care a fost supus i-a obligat pe părinții să recurgă la toate resursele materiale pentru a face față avalanșei de medicamente care să-l scoată pe Rareș din ghearele morții.

Biserica, Primăria, locuitorii celor patru sate ce formează comuna, de la cei mai săraci și până la cei cu stare, au făcut colectă de bani pentru medicamente. Ba chiar s-a organizat un târg al Crăciunului, cu participarea celor patru sate: Seleuș, Daneș, Stejăreni și Criș, la această acțiune umanitară înscriindu-se elevii școlii gimnaziale din comuna Laslea, județul Sibiu, și cei ai Gimnaziului de Stat „Radu Popa" Sighișoara. Totul a fost programat până la detaliu. Târgul a avut loc la data stabilită, dar, din păcate, nemiloasa boală l-a învins Rareș, cu două zile înainte, când și-a luat zborul precum un înger spre cerurile 'nalte ale raiului.

A fost petrecut de o mare cernită de oameni, o durere cumplită a cuprins ca o gheară inimile colegilor de școală, sute de suflete înlăcrimate și-au luat rămas bun, petrecându-l pe Rareș spre locul de veci. La două zile de la acel drum al neîntoarcerii, copiii, alături de cadrele didactice de la școlile organizatoare, au hotărât să meargă mai departe cu acest gest umanitar. Daniela Nise, director adjunct la Școala din Seleuș, ne-a mărturisit: „Chiar dacă Dumnezeu a  dorit să-l ia pe Rareș în oastea Lui, noi cadrele didactice, alături de elevi și părinți, am hotărât să mergem mai departe. Copiii s-au mobilizat foarte bine, chiar și cei de etnie romă ce locuiesc în condiții greu de imaginat, au dorit să ajute, dăruind acel leuț care ar fi putut să le astâmpere foamea".

Produsele confecționate din hârtie și carton colorat, beteală argintie, flori din hârtie, steluțe pentru pomul de iarnă, o sumedenie de alte figurine, ba chiar și gogoși au fost vândute, iar banii au fost oferiți în întregime părinților, știind cât de greu au fost încercați și cât i-a costat acest demers cu un final atât de sfâșietor. Primăria a oferit ceai cald tuturor celor prezenți. Cu această ocazie a avut loc un bogat program artistic, desfășurat pe scena montată în parcul central al comunei. Gestul umanitar al copiilor a fost completat de îndrăgitul interpret de cânt popular Ciprian Istrate care, benevol, a adus prin colind frumusețea sărbătorilor Nașterii pruncului Iisus. 

Lasă un comentariu