ŢIGARA ELECTRONICĂ NE SCURTEAZĂ VIAŢA CU 10-15 ANI

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la celebra Universitate Harvard, citaţi de descopera.ro, susţin că substanţele care aromatizează ţigările electronice sunt toxice şi adesea asociate cu grave boli de plămâni.

„În studiul nostru, am testat 51 de tipuri de arome utilizate în ţigările electronice şi în cartuşele de reîncărcare ale principalelor mărci comercializate, pentru a detecta prezenţa diacetilului, acetonei şi pentanedionei. Diacetilul, o substanţă chimică implicată în apariţia unei boli pulmonare grave (cancer), a fost găsit în peste 75% din ţigările electronice aromatizate analizate, în doze peste limitele admise, ca de altfel şi celelate două componente toxice.

În afara celor trei substanţe care dăunează plămânilor şi pe lângă faptul că au doze variabile de nicotină, ţigările electronice conţin şi alţi compuşi chimici cancerigeni, precum formaldehida.

Din cauza substanţelor toxice conţinute, ţigara electronică reduce cu 10 - 15 ani durata de viaţă a fiecărui utilizator", atrag atenţia oamenii de ştiinţă americani. 

Lasă un comentariu