COPIII ÎNCĂPĂȚÂNAȚI AJUNG ADULȚI DE SUCCES

Distribuie pe:

Un studiu al oamenilor de știință americani, citat de descopera.ro, în care a fost urmărit comportamentul elevilor din primii ani de școală până la maturitate, a ajuns la concluzia că minorii care încalcă regulile sau, mai bine-zis, își contrazic părinții des, ajung de cele mai multe ori studenți foarte buni sau adulți cu salarii foarte mari.

„În cercetarea noastră, am evaluat copii între 8 și 12 ani din perspectiva trăsăturilor non-cognitive de personalitate, precum conștiinciozitate academică, sentimentul de a avea dreptul să facă ceva sau gradul de sfidare. Peste patruzeci de ani, am luat din nou legătura cu participanții la studiu, pentru a vedea cum au devenit ca adulți. Încălcarea regulilor și sfidarea părinților au fost trăsăturile care au prezis cel mai bine succesul lor la maturitate.

Nu am reușit să explicăm legătura dintre tinerii care încalcă regulile și adulții cu salarii mari, însă credem că acești copii sunt mai competitivi în clasă, ceea ce ar duce la note mai bune. Totodată, aceștia devin și mai exigenți ca adulți. În timpul unor negocieri de salariu, ei ar putea fi cei care mereu cer mai mult, sunt dispuși să lupte pentru interesul lor financiar, chiar cu riscul de a-și supăra șefii, colegii sau prietenii. Fiind obișnuiți să încalce regulile, ar putea să fie lipsiți de etică pentru a-și atinge scopul.

Pe de altă parte, copiii încăpățânați au reacții puternice bazate pe instinct, pentru care vor lupta chiar dacă e ilogic. Ei obțin cu orice preț ceea ce vor. Partea bună este că astfel de copii sunt mai dispuși să facă ceea ce trebuie, decât să imite ce fac prietenii lor. Dacă părinții îi pot motiva și le pot da un scop, acești copii pot deveni lideri motivați, care vor face ceea ce trebuie, chiar dacă sunt obligați să facă acest lucru pe cont propriu.

 Oricine și-ar dori un astfel de copil, însă e greu să trecem de anii adolescenței fără a ne lupta din greu cu el, pentru că vrea să aibă dreptate mereu. Există, însă, o soluție: comunicarea. Ascultați-i, rugați-i să își explice punctul de vedere și negociați cu ei", ne sfătuiesc specialiștii. 

Lasă un comentariu