TÂRG DE IARNĂ, LA IERNUT

Distribuie pe:

 A VII-a ediție a Târgului de Iarnă, organizat vineri, 4 decembrie 2015, de Asociația filantropică ,,Rază de soare", din Iernut, președintă, doamna Maria Anton, s-a desfășurat sub îndemnul „FII ÎNGER DE CRĂCIUN!" a început pe platoul din fața Casei de Cultură, în apropiereea unui imens pom de Crăciun. La standuri, lucrurile s-au petrecut ca la orice târg. Tinerii meșteri artizani, elevi ai școlilor din oraș și-au vândut propriile creații materiale. Iernuțenii dornici să ajute Asociația ,,Rază de soare", le-au cumpărat. Unii au făcut și donații în bani. Sumele adunate vor fi folosite pentru cumpărarea de daruri, a unui brad, cu podoabe cu tot, care să fie oferite unui copil sărman, în casa căruia nu a existat niciodată un brad de Crăciun.

Partea a doua a evenimentului, cu un evident conținut spiritual și educativ, s-a desfășurat în sala mare a Casei Orășenești de Cultură, în prezența unui număr record de spectatori. Prezentați de doamna Natalia Popa, de scriitorul, actorul, regizorul și profesorul Rudi Moca, din Târgu-Mureș și de Anicea Lucaciu, elevă a Liceului Tehnologic Iernut, pe scenă au evoluat dansatorii formației Energy Kids, cetele de colindători de la Școala Gimnazială Iernut, îndrumate de doamnele Vodă Erika, Dana Sălcudean, Maria Precup, Carmen Cărburean, Codruța Albu, Daniela Călian, Mirela Sâmpălean, Ansamblul de dansuri populare ,,Iernuțeana", instruit de soții Valentina și Nicolae Bolog, recitatoarele Denisa Amelia Nagy, în vârstă de 5 ani și Anita Fodor, de 8 ani, din Lechința de Mureș, pregătite de cadrele didactice Daniela Mărginean și Ioana Nițuca, ceata de colindători de la CITO, din satul Căpușul de Câmpie, comuna Iclănzel, având ca solistă și recitatoare pe tânăra cu dizabilități Violeta Mureșan, ceata de colindători din satul Șeulia, comuna Cucerdea, având ca soliști pe elevii Ioachim Pintilie, Alesia Stan și Teodosie Pintilie, formație îndrumată de doamna profesoară Gențiana Pintilie.

Cu gândul la bradul împodobit și la darurile moșului, fetele din Lechința au recitat poeziile ,,Moș Crăciun" și ,,Crăciunul copiilor". Elevii claselor a IV-a B și a IV-a C i-au impresionat pe iernuțeni cu momentul în care îngerii au venit deasupra staulului în care s-a născut Domnul Hristos și au cântat ,,Mărire întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire", cu sosirea celor trei crai de la Răsărit cu aur, smirnă și tămâie și a păstorilor cu frumoasele lor daruri. În timpul scenetei s-a precizat că nașterea Domnului Hristos o serbăm la Crăciun, când creștini își fac daruri unii altora și îi ajută pe semenii aflați în dificultate. Colindătorii de la Șeulia și-au încheiat programul cu urarea dăruită de poetul Traian Dorz.

În fața unei săli arhipline de iernuțeni care știu și îndrăznesc să încurajeze, să cultive și să aprecieze dăruirea de sine pentru semenii aflați în dificultate, doamna profesoară Natalia Popa le-a înmânat, în numele Asociației ,,Rază de soare", diplome ale recunoștinței următorilor voluntari iernuțeni: profesor universitar doctor Dorina Maria Pașca, cadrelor didactice Maria Diac, Maria Cundiev, Laura Sand, Dana Sălcudean, Larisa Albu, liceenilor Anicea Lucaciu, Ana Ionela Cormoș, Paul Vidrăsan, Lorena Mailat, Deak Barni, Carmen Cătană, Bajko Norbert, Sabina Ilea, Georgiana Ogrean, Naomi Sand, Nicolae Lorand și Mădălina Truța. Bogăția lor ca și cea a binevoitorilor sponsori, a creatorilor și cumpărătorilor de obiecte artizanale, a donatorilor în bani, a doamnelor educatoare și profesoare care au pregătit cetele de colindători se măsoară în averi sufletești: iubire față de semeni, compasiune, bunătate, răbdare, dărnicie, spirit de dreptate, solidaritate cu cei sărmani sau aflați în dificultate, fericiri pe care le-au învățat de la domnul Hristos, de la darnicul Moș Crăciun, de la Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor și al tuturor năpăstuiților. Ei sunt unii dintre dreptmăritorii creștini cărora li s-a relevat Cuvântul Fiului lui Dumnezeu: ,,Fericiți cei milostivi, căci aceia se vor milui".

 În timpul concertului de colinde, domnul primar Ioan Nicoară i-a felicitat pe toți realizatorii Târgului de Iarnă, și în mod deosebit pe doamnele Maria Anton, președinta Asociației ,,Rază de soare" și Dana Gurghian, directoarea Bilbliotecii Orășenești Iernut, sfătuitoare și parteneră activă în realizarea proiectului ,,Târgul de Iarnă" de la Iernut, le-a urat tuturor un Crăciun fericit și un An Nou cu bucurii și împliniri. 

Lasă un comentariu