Corespondență din Seul 25 DE ANI DE RELAȚII BILATERALE ROMÂNIA - COREEA DE SUD

Distribuie pe:

Odată cu sărbătorirea Zilei Naționale a României din acest an, la Seul, capitala Coreei de Sud, Ambasada României a celebrat și 25 de ani de relații bilaterale între România și Republica Coreea.

Invitații de onoare ai ambasadorului României la Seul, excelența sa Călin Fabian, au fost Grigore Leșe și Zamfira Mureșan, care au alinat dorul de țară al celor câteva sute de români trăitori pe meleaguri coreene. Cântul popular românesc a fost fericit și absolut surprinzător completat de... dansul tradițional coreean, spre încântarea celor prezenți.

Surprinzătoare a fost și declarația domnului Lee Tae Ho, ministru al Afacerilor Economice Coreene, care a spus: „România nu este numai Nadia Comănici și Gheorghe Hagi, ci o țară care se poate lăuda, în prezent, cu cei mai talentați elevi olimpici, medaliați cu aur la matematică și IT. România este o țară extraordinară, cu inestimabile resurse umane și materiale".

După ce am lăcrimat la intonarea Imnului Național al României și am răgușit încercând să îi acompaniem pe rapsozii populari care ne-au onorat cu prezența, am fost răsplătiți cu o masa festivă tipic românească: sarmale, fasole cu ciolan, ciorbiță de perișoare, cozonac și cornulețe, toate stropite cu apă minerală Biborțeni și vin Dracula Grand.

Sincere mulțumiri ambasadorului României la Seul și staff-ului său pentru organizarea impecabilă a acestui dublu eveniment. La Mulți Ani, România! 

Lasă un comentariu