Generozitate și solidaritate, în cadrul campaniei „Săptămâna legumelor și a fructelor donate"

Distribuie pe:

Oamenii se nasc din dragoste, iar uneori dragostea constă în dorința de a oferi din ceea ce este al tău și altuia, de a simți fericirea acestuia ca și cum ar fi a ta. Aceasta a fost și intenția elevilor din clasele pregătitoare A, B și C, de la Școala Gimnazială „Europa", coordonați de către doamnele profesoare Diana Alexandru, Cristina Chirteș și Ioana Botezan, respectiv elevii din clasele I A și a IV-a , de la Colegiul „Unirea", coordonați de doamnele profesoare Sîntean Claudia și Câmpean Mihaela. Împreună au reușit să bucure 40 de suflete de la Centrul Educațional ,,Sf. Dumitru" din Sângeru de Pădure, fiind vorba de „Săptămâna fructelor și a legumelor donate", desfășurată în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC).

„Dăruind vei dobândi" spunea, într-un îndemn creștin, Nicolae Steinhardt. Generozitatea își găsește mereu cale de întoarcere către dăruitor. Gestul celor care au dăruit din suflet către alte suflete a fost răsplătit cu satisfacția de a fi parte activă, responsabilă și conștient implicată în comunitate.

Implicarea elevilor în activități de voluntariat, asemenea celor propuse de SNAC, contribuie la dezvoltarea unor importante abilități și competențe sociale, precum solidaritatea, toleranța, spiritul civic și responsabilitatea socială.

 

Lasă un comentariu