Dascăli mureșeni: MARIA VLASA

Distribuie pe:

Sunt născută în ziua de 9 decembrie 1978, în satul Pietriș, comuna Deda, județul Mureș, din părinții Bucur și Maria, țărani cu multă credință în Dumnezeu. Mama Maria, vrednică gospodină, m-a învățat de micuță să muncesc pentru fiecare lucru în viață și să iubesc portul, tradiția și graiul românesc. Tata a muncit la pădure. Școala primară am urmat-o pe Valea Pietrișului, având doi dascăli inimoși: Elena Șandor și Chirilă Mare.

Școala Gimnazială am absolvit-o la Liceul Tehnologic ,,Vasile Netea" Deda, unde acum îmi desfășor activitatea de dascăl. În anul 1997 am absolvit Școala Normală ,,Mihai Eminescu", din Târgu-Mureș, urmând din toamna acelui an profesia de învățător. Pentru că mi-a plăcut foarte mult să studiez, în paralel cu activitatea profesională am urmat mai multe forme de învățămănt: Colegiul Pedagogic „Dimitrie Cantemir" Târgu-Mureș, Facultatea de Științe Economice ,,Spiru Haret" București, Masterat Drept Comunitar ,,Spiru Haret" București și Masterat Antreprenoriatul Dezvoltării Durabile.

Primul meu loc de muncă a fost la Școala primară din Lunca Mureșului, comuna Aluniș, unde am fost învățătoare timp de patru ani. În acel loc am realizat care este drumul meu, pe plan profesional în viață. Un an mai târziu am profesat la Școala Gimnazială Bistra Mureșului timp de un an, apoi timp de șase ani la Școala primară din satul meu natal, Pietriș. Aici am lucrat patru ani ca educatoare. Din anul școlar 2012-2013, predau la Liceul Tehnologic ,,Vasile Netea", unde sunt încadrată și în prezent ca profesor pentru învățământ primar, titular.

În cariera mea de dascăl am urmat numeroase forme de perfecționare, precum și gradele didactice, după cum urmează: Definitivat (2004), Gradul Didactic II (2008), Gradul Didactic I (2012). Lucrarea de Grad Didactic I a fost coordonată de domnul inspector prof. dr. Dumitru Orosan. Din anul 2013 fac parte din Corpul Național de Experți în Învățământ. Din anul 2014, fac parte din echipa de metodiști a Inspectoratului Școlar Județean Mureș. Din anul 2015 sunt responsabila Cercului Pedagogic a învățătoarelor care predau la clasa a IV-a, zona Reghin. Îndrăgind scena am coordonat activitatea teatrală și activitățile de promovare a limbii și literaturii române și matematică. Am câștigat patru premii I, la Concursul Județean ,,Provocările Cortinei", Târgu- Mureș, 2014, cu piesa ,,Soacra cu trei nurori". De asemenea, am obținut premii ca: premiul I, Enache Bianca, la concursul național de creație literară ,,Un mărțișor, un zâmbet, o bucurie", premiul I, pentru participarea la Concursul Județean Reghin ,,Obiceiuri și tradiții populare", premiul II, pentru participarea la Concursul Județean Reghin, pentru interpretare, elevului Istvan Andrei, premiul I, Pop Lucian, la Concursul Național ,,Și eu sunt copil ca tine" premiul I, Enache Bianca, la Concursul Național Cangurul Lingvistic. Din anul 2012 coordonez Festivalul de Colinde ,,Hristos se naște, îngerii cântă", anul acesta se află la ediția a IV-a.

În plan local fac parte din grupul „Ecoul Călimanilor", unde împreună cu un grup de femei de pe Valea Pietrișului particip la diverse manifestări artistice din comună și din județ.

Am un copil minunat, Ciprian Harpa, elev în clasa a VIII-a, la Liceul Tehnologic ,,Vasile Netea" Deda.

Pentru toate aceste rezultate, pot să mulțumesc Bunului Dumnezeu, copilului meu minunat și părinților care m-au susținut în orice etapă a vieții.

 

Lasă un comentariu