România s-a calificat în sferturile de finală ale CM de handbal

Distribuie pe:

Naționala feminină de handbal a României s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins, surprinzător, Brazilia, campioana en titre, cu scorul de 25-22 (13-8), duminică seara, la Kolding, în optimile de finală. România, care venea după trei eșecuri consecutive, 18-26 cu Spania, 22-26 cu Norvegia și 27-30 cu Rusia, a făcut cel mai bun joc al său de până acum și a eliminat campioana mondială, câștigătoarea Grupei C.

Totodată, tricolorele și-au asigurat calificarea la unul din turneele preolimpice pentru JO de la Rio, de anul viitor. România: Paula Ungureanu, Ionica Munteanu — Gabriella Szucs, Crina Pintea, Adriana Nechita (5 goluri), Cristina Neagu (6), Aurelia Brădeanu (7), Gabriela Perianu, Luciana Marin, Valentina Ardean-Elisei (3), Oana Manea, Ana-Maria Tănăsie, Melinda Geiger (1), Eliza Buceschi (3), Patricia Vizitiu, Laura Chiper. Selecționer: Tomas Ryde.

Pentru un loc în semifinale, fetele lui Thomas Ryde vor lupta cu gazda Danemarca, echipa gazdă, care a trecut cu 26-19 de Suedia.

Meciul va avea loc miercuri, 16 decembrie. 

Lasă un comentariu