CATALOGUL PUBLICAȚIILOR FUNDAȚIEI CULTURALE - „VASILE NETEA" 1994-2015

Distribuie pe:

În aceasta luna Fundația Culturală „Vasile Netea", președinte profesorul Dimitrie Poptămaș, a scos cea de a doua ediție din publicația de mai sus, care cuprinde întregul evantai de publicații apărute la această fundație de-a lungul celor 21 de ani. Este a doua ediție revăzută și adăugită care mi-a fost oferită de președintele acestei fundații cu următoarea dedicație: „Prietenului Marin Căldărariu, acest bilanț al nostru care incumbă și activitatea domniei sale, cu prietenie, 28 noiembrie 2015, de ziua Unirii Basarabii cu Patria mamă".

 Lucrarea se deschide cu un cuvânt al președintelui fundației care spune: „La o nouă reeditare am recurs și la completările de rigoare. Anul 2015, am spune-o noi, a fost destul de prolific din punct de vedere editorial, dacă avem în vedere faptul că ne confruntăm cu mari și nejustificate greutăți financiare". Lucrarea cuprinde capitolele „Cărți", seria „Caiete mureșene", „Almanahul Țara Fagilor", care se găsește scos de sub tipar, cel de al XXIV-lea volum.

Catalogul publicațiilor acestei fundații a apărut cu sprijinul Consiliului Județean Mureș, iar ca parteneri a avut: Consiliul Județean Mureș, Biblioteca Județeană Mureș, Despărțământul Central Județean Mureș al ASTREI, Direcția Județeană pentru Cultură Mureș, Primăria Comunei Deda, Societatea Culturală „Arboroasa" Cernăuți, Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina, Biblioteca „Târgu-Mureș" din Chișinău și Cotidianul „Cuvântul liber".

Mulțumesc pe această cale profesorului Dimitrie Poptămaș pentru gestul de a-mi oferi acest volum cu aparițiile de la fundația pe care o conduce. 

Lasă un comentariu