SPECTACOL ANIVERSAR

Distribuie pe:

Centrul Cultural „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureș a găzduit duminică, 13 decembrie 2015 o dublă aniversare. Este vorba de Ansamblul „Șireagul", care a aniversat 50 de ani de la înființare și 25 de ani de la înființarea Societății Culturale „Miorița".

În deschiderea spectacolului dublu aniversar, actorul și omul de televiziune Rudy Moca spunea: „În afară de Gheorghe Vanga, care singur nu prea putea să facă decât să-și pună sufletul pe tavă și toată capacitatea pentru a menține două entități culturale la performanța profesională și artistică, mai sunt și oameni care lucrează cu trup și suflet..."

În continuare prezentatorul l-a salutat cu mult respect pe dr. Lucian Goga, prefectul Județului Mureș, pe care l-a invitat pe scenă pentru a adresa câteva cuvinte artiștilor, dar și publicului spectator. Din cuvântul acestuia am reținut: „Personal sunt un iubitor al folclorului, am dovedit-o de câte ori am avut ocazia. Pe domnul Vanga l-am cunoscut acum câteva luni, și am încercat să ajut aceste ansambluri. Meritați felicitări pentru ceea ce ați făcut, pentru că duceați folclorul înainte în țară, dar și peste hotare, pentru că promovați folclorul mureșean peste hotare, pentru asta toată cinstea și felicitări". Președintele acestor formații, Gheorghe Vanga, i-a acordat prefectului diploma de excelență și placheta aniversară a celor două instituții culturale.

După aceste momente pe scena Centului Cultural „Mihai Eminescu" au urcat ansamblurile artistice „Românașii", „Miorița", „Șireagul", „Sireagul 50" cu cel mai vârstnic membru, Teodor Truță, apoi soliștii începători, dar și consacrați: Alex Naghi, Teodora Trifan, Alexandra Răuță, Andreea Petruța, Maria Precup Stoica, Mihaela și Ciprian Istrate, Dorina Oprea, Leontina Pop, care au interpretat frumoasele noastre cântece populare.

Surpriza celor două aniversări a fost Ansamblul folcloric „Izvor Dance Troup" din Serbia, sub conducerea directorului și dirijorului Dejan Tacsic, care a prezentat frumoase cântece și dansuri din Serbia, toate fiind aplaudate la scenă deschisă de către cei care au luat parte la cele două aniversări și au dorit să fie alături de artiștii celor două instituții de cultură.

Felicitări organizatorilor și truditorilor pentru ca cele două aniversări să fie la înălțime. 

Lasă un comentariu