„COLINDE, COLINDE, E VREMEA COLINDELOR LA VOINICENI"

Distribuie pe:

Sâmbătă seara, era mare forfotă pe ulițele satului Voiniceni. Freamătul de sărbătoare, mirosul de brad, covrigi și cozonaci îi îndeamnă pe gospodarii din sat să se îndrepte, gătiți în costume naționale spre Căminul Cultural, unde Primăria și consilierii locali au organizat o seară de colinde „Bună seara, lu' Crăciun".

Unde se pot păstra mai bine identitatea națională, portul și datinile străbune, decât aici, la vatra satului, vorba poetului „veșnicia s-a născut la sat", iar „fără colindă, românii nu-s români și satul nu-i sat".

Au fost invitați, să ne introducă pe tărâmul feeric al colindelor, copiii de la grădiniță și elevii Școlii „Vasile Săbădeanu" din Voiniceni, corul Bisericii ortodoxe din sat, condus de preotul Cândea Eugen, artiștii-fii ai satului, care nu-și uită rădăcinile și revin în satul natal cu bucurie, precum și alte vedete ale cântecului popular din zonă.

Au urcat pe scenă școlarii și preșcolarii din sat, îndrumați de dăscălițele Togănel Maria și Pop Mihaela, vestind minunea Nașterii Mântuitorului. Copiii și-au luat rolul în serios de „mici artiști", impresionând publicul numeros, în prezența domnului primar Szabo Levente, a unor personalități de seamă ale satului și nu numai. După ce au interpretat o salbă de colinde strămoșești, micii colindători au urat „gazdelor" din Voiniceni sănătate, iar norocul, pacea și binele să se sălășluiască la fiecare casă. Copiii au fost răsplătiți cu aplauze și daruri.

Mulțumim celor care și-au dat osteneala de a organiza această seară de colinde și ne-au oferit șansa de a duce mai departe tradiția străveche. 

Lasă un comentariu