Marșul luminilor

Distribuie pe:

În preajma sărbătorilor de Crăciun, are loc în Cetatea Medievală Sighișoara, Marșul Luminilor, la care participă mai cu seamă copii, dându-și întâlnire la Biserica Mănăstirii. Rolul de gazdă primitoare i-a revenit preotului Johannes Halmen.

Sunt 15 ani de când s-a împământenit la Sighișoara acest obicei, întâlnirea constituind o sărbătoare a tuturora, indiferent de naționalitate sau crez. O deosebită impresie a creat, prezența „îngerilor" - micii elevi ai clasei a III-a de la Liceul Teoretic „Joseph Haltrich", însoțiți de dna învățătoare Irina Gref. Copiii au încântat auditoriul cu flautele lor fermecate, interpretând câteva cunoscute colinde. De asemenea, un grup de olandezi au cântat „Tatăl nostru", mai apoi corul „Gospel" i-a încântat pe cei prezenți cu celebra colindă „O, ce veste minunată!" Într-o mare de oameni, luând lumina dăruită din mâna preotului Halmen, cei prezenți s-au îndreptat spre Primăria Sighișoara, unde au fost întâmpinați de primarul interimar, Ionel Gavrilă, căruia i-au urat prosperitate și bună cârmuire în folosul comunității, astfel ca țara „să-și strângă fiii înapoi, părinții plecați la muncă să se întoarcă cu bucurie în sânul familiei". Mulțumind tuturor pentru mesajul transmis, Ionel Gavrilă a subliniat că „totul depinde ca împreună să facem ceea ce dorim să înfăptuim spre binele și prosperitatea întregii comunități. Nu fac angajamente, nu fac promisiuni, vreau cu adevărat ca totul să se transforme în fapte, pentru că și dumneavoastră doriți acest lucru".

Au fost bătute cu pasul cele 175 de trepte ale „Scării acoperite" ce duce spre Liceul „Joseph Haltrich", unde, de asemenea, s-a ținut o rugăciune pentru școli, pentru profesori, pentru învățători. O altă și importantă oprire a fost la impunătoarea Biserică din Deal, situată în punctul cel mai înalt, dominând întreaga așezare.

Marșul luminilor s-a încheiat cu un ceai cald, oferit de Fundația „Veritas", la Casa de pe Stâncă, din apropierea Pieței mari din Cetatea Medievală a Sighișoarei. 

Lasă un comentariu