„BRADUL ÎN SPIRITUL COPILĂRIEI" Fantezie - culoare - îndemânare!

Distribuie pe:

În cadrul concursului interregional CAER 2015, marți, 15 decembrie 2015, la Căminul Cultural din comuna Sântana de Mureș a avut loc premierea elevilor care au participat la importantul concurs destinat lor.

La cele trei secții „Abilități" (profesoara Farkas Krisztina), „Creație" (profesoara Mátyás Simona) și „Brad" (profesoara înv. primar Cornelia Rusu) au participat elevii claselor pregătitoare și elevii claselor I-VIII de la Școala Gimnazială „Ion Chinezu" din comuna Sântana de Mureș, director profesoara Romana Fleșeru.

În deschiderea manifestării au rostit scurte alocuțiuni profesoara Romana Fleșeru, prof. înv. primar Cornelia Rusu și preotul ortodox Teodor Mureșean. La cele trei secțiuni ale concursului au participat județele și municipiul București.

Pentru a coordona cele trei secțiuni ale celei de a VIII-a ediții a concursului „Bradul în spiritul copilăriei", au fost numiți profesoara Romana Fleșeru, director, prof. înv. primar Kedves Tereza, director adjunct, prof. Mátyás Simona, prof. înv. primar Cornelia Rusu și prof. înv. primar preșcolar Macrina Cormoș.

Juriul a fost format din profesorul Constantin Bogoșel, inspector de specialitate la Inspectoratul Școlar al Județului Mureș, Călin Bogătean de la Centrul Județean pentru Cultura Tradițională și Educația Artistică Mureș, Vasile Mureșan, pictor expert la Muzeul Județean Mureș. La manifestare au mai participat Viorel Cazan, viceprimar, Iuliu Praja, director al Centrului Județean pentru Cultura Tradițională și Educația Artistica Mureș, invitați din partea mass-media mureșeană.

 După deliberarea juriului, Iuliu Praja a acordat câștigătorilor pentru icoanele pictate expuse, dar și pentru brazii confecționați din diferite materiale, premii constând în diplome din partea școlii, a Consiliului Județean Mureș și a Centrului Județean pentru Cultura Tradițională și Educație Artistică Mureș, premiați fiind și cadrele didactice care au coordonat aceste activități.

În cadrul manifestării au mai vorbit Viorel Cazan, viceprimar, Călin Bogătean, pictor iconar, și Vasile Mureșan, expert.

Manifestarea s-a încheiat cu sceneta „Steaua povestește", prezentată de un grup de elevi, iar clasa pregătitoare a prezentat câteva colinde. De asemenea, un grup de fete de la Ansamblul „Mugurelul", coordonator Constantin Sălăgean, a prezentat în două rânduri câteva colinde înaintea marii sărbători de la Crăciu.

A fost o frumoasă manifestare, pe care o putem numi ca pe o sărbătoare premergătoare celor care vin, nu peste mult timp.

Felicităm toți copiii care au trudit și au fost premiați cât și pe dascălii lor care le-au insuflat dragostea pentru pictură, cât și pentru confecționarea brazilor din diferite materiale.

În încheiere elevi, profesori și invitați au interpretat cunoscutul colind „O, ce veste minunată!" 

Lasă un comentariu