Compania RCB Development Office finalizează investiția „BENȚA Office Building" din Târgu-Mureș

Distribuie pe:

• Imobilul are o suprafață construită de aproximativ 23.000 mp, 9 etaje și 160 de locuri de parcare subterane;

• Pentru proiectarea clădirii au fost folosite cele mai moderne tehnici din domeniu;

• Valoarea investiției este de 29 milioane de euro 

Investiția a demarat în 2010 și a fost finalizată la mijlocul lunii decembrie a acestui an, în noul imobil desfășurându-și activitatea circa 700 de angajați ai companiilor operaționale E.ON din România. Clădirea are spații moderne de birouri, săli de ședință, săli de conferință, facilități conexe activității de birou, o cantină și o cafenea.

„Ne bucurăm că am finalizat acest proiect. Ne-am dorit să realizăm o clădire de referință pentru orașul nostru și chiar și pentru România, o clădire care să asigure un spațiu de lucru plăcut, care să corespundă exigențelor chiriașului nostru. A fost un proiect ambițios, un proiect important pentru orașul si comunitatea noastră", a declarat Remus Aurel Bența, CEO RCB Development Office SA.

„Prin mutarea în noul sediu urmărim eficientizarea activității companiilor operaționale, dar în același timp am putea spune că astfel reconfirmăm municipiul Târgu- Mureș în calitatea sa de centru de coordonare a activităților operaționale ale companiilor E.ON. Relocarea este cu atât mai semnificativă cu cât este realizată într-un an cu o semnificație aparte pentru noi, fiind cel în care împlinim un deceniu de prezență pe piața de energie din România", a declarat Frank Hajdinjak, CEO E.ON România.

Dezvoltarea și succesul acestui proiect s-a bazat pe înțelegerea cerințelor chiriașului și livrarea întocmai a produsului finit, presupunând totodată abordarea cu mare atenție a încadrării în termene și în buget, iar pentru toate acestea a fost nevoie de oameni.

Proiectarea a fost asigurată de Westfourth Architecture împreună cu echipele Popp& Asociații și MC General Construct. Antreprenorul general a fost compania Bogart, iar subantreprenorii de specialitate au fost Contranscom Bența si LSG Group. Urmărirea încadrării în termene, în buget și în standardele de calitate a fost asigurată de echipa de project manageri de la Erste Group Immorent.

 Finanțarea dezvoltării proiectului a fost asigurată de Banca Comercială Română, iar pentru partea de investiții finanțarea a venit din partea CEC Bank.

Clădirea de birouri este amplasată la intersecția a două artere de circulație importante din municipiul Târgu-Mureș. Pentru a atenua impactul unei clădiri de mari dimensiuni au fost practicate „tăieturi" orizontale și verticale în volumetria clădirii.

Pentru proiectarea imobilului au fost folosite cele mai moderne tehnici. Studiul de volumetrie pentru încadrarea în zona urbanistică și studiul de însorire sunt cele două elemente care au stat la baza proiectării sistemului de fațadă și a sistemului de climatizare.

Circulația verticală la etajele de birouri din clădire este asigurată de o baterie centrală de 4 lifturi comandate de un sistem inteligent de trafic care asigură un timp optim de circulație și o eficiență energetică ridicată. Pentru situațiile de urgență clădirea dispune de 2 scări de evacuare și de un lift special care deservesc toate etajele clădirii.

Imobilul dispune de un sistem de climatizare cu centrale de aport de aer proaspăt și tratare a aerului, sistem de iluminat de clasa energetică A, sisteme de detecție și stingere a incendiilor, toate automatizate și integrate, acestea fiind controlate printr-un Sistem de Management al Clădirii (BMS). Toate sunt sisteme eficiente, clădirea având o eficiență energetică clasa B în proiectare și clasa A în exploatare. 

Lasă un comentariu