Nurofenul nu este chiar un panaceu universal!

Distribuie pe:

Curtea Federală din Australia a decis interzicerea comercializării Nurofenului în farmaciile din țară, după ce s-a constatat că producătorii au folosit substanțe identice pentru a trata tipuri diferite de durere. De asemenea, instanța a constatat că prețul de comercializare a Nurofenului în Australia era dublu față de prețul standard.

Instanța australiană care a dat sentința a constatat că, deși pe fiecare cutie de medicament se specifica faptul că tratează un alt tip de durere, medicamentul conținea aceeași substanță activă- ibuprofen 342 mg, motiv pentru care a decis că produsele trebuie să fie scoase de pe rafturile farmaciilor din Australia în termen de trei luni. Produsele interzise sunt Nurofen pentru dureri de spate, Nurofen pentru dureri menstruale, Nurofen pentru migrene și Nurofen pentru dureri de cap.

Un reprezentant al companiei britanice care produce Nurofenul susține că decizia instanței australiene se referă strict la această țară și nu va afecta consumatorii din restul lumii. Oare?

Lasă un comentariu