„Ținuturile nebănuite ale cărții"

Distribuie pe:

O carte te poate îmbogăți spiritual, îți poate marca felul de a fi, chiar felul de a ,,FIINȚA''. Pornind de la aceste cosiderații, cercul de lecturăși-a propus să desfășoare o serie de activități care să răspundă actualelor nevoi ale educației, dar și nevoilor individuale ale elevilor noștri. Dintre activitățile pe care le-am desfășurat în cadrul cercului de lectură „Ținuturile nebănuite ale cărții" se numără: excursia tematică „Pe urmele lui L. Rebreanu și G.Coșbuc" la care au participat elevii clasei a V-a A, în luna octombrie.

În 15.12. 2015, la biblioteca școlii, elevii din clasele V, VI, VII, secția românăși maghiară, 43 de elevi ne-au impresionat cu prezentarea operelor citite „Cartea în care mi-aș dori să trăiesc ca personaj": Nunta în cer, M. Eliade; Povestea lui Luck Grault; Împăratul muștelor; Micul Prinț; Ocolul Pământului în 80 de zile; Coliba unchilui Tom; Singur pe lume; O lume dispărută; Harry Potter; Aventurile lui Tom Sawyer; Băiatul cu pijamalele în dungi ; Bunicuța Hoțomanăși multe altele, 40 de lecturi care ne-au încântat auzul și ne-au făcut să ne simțim într-o atmosferă de sărbătoare. Prezente la cercul de lectură au fost: dir. prof. Csiki Angela, dir. adj. Laura Frenț, bibliotecar Ruta Mirela, prof. Kelemen Timea și organizator Buta Gabriela.

Elevii au fost răsplătiți cu diplome. Felicitări tuturor celor care au participat!

Dorim ca lectura să nu fie doar o competență dobândită într-un cadru instituționalizat, o activitate școlară obligatorie. Ea poate fi perceputăși ca o plăcere. Suntem optimiști, dar și convinși că prin metode și mijloace adecvate vom putea resuscita în elevii noștri dorința de a citi… măcar o carte pe lună! 

Lasă un comentariu