Dascăli mureșeni: BICĂJAN CODRUȚA

Distribuie pe:

S-a născut în orașul Toplița, în ziua de 11 octombrie 1978. Și-a petrecut copilăria în satul Ciobotani din comuna Stânceni, județul Mureș, alături de părinții Valer și Maria Ciobotă și împreună cu cei trei frați, Minodor, Minodora și Cristineli. S-a căsătorit în anul 2001 cu Bicăjan Ștefan, de profesie inginer silvic, actualmente viceprimar al comunei Stânceni. Au un băiat de 14 ani care se pregătește pentru primul examen important al vieții sale-capacitatea.

Grădinița și cele patru clase primare le-a absolvit la Școala Generală cu clasele I-IV din satul natal, având ca educatoare pe doamna Stela Bâzgan și învățătoare pe doamna Minodora Ferencz. Și-a continuat studiile gimnaziale la Școala Gimnazială ,,Sfântul Ilie" și liceul din localitatea Toplița. A urmat liceul pedagogic din cadrul Colegiului Național ,,Mihai Eminescu" Toplița. A absolvit liceul pedagogic, specializarea învățător-educatoare, în anul 1998.

A obținut titularizarea în învățământ în anul 1999, în primul an fiind dascăl la clasele I-III, în satul natal.În anul următor a predat tot la clase simultane la Școala Generală cu clasele I-VIII, Stânceni. Al treilea an de învățământ l-a petrecut la Școala Generală cu clasele I-VIII din Lunca Bradului, unde a rămas titulară la Școala Generală cu clasele I-IV din satul Neagra, comuna Lunca Bradului până în prezent. În anul 2000 a obținut definitivatul, în anul 2005 a promovat gradul didactic II, iar în anul 2012 a susținut examenul pentru gradul didactic I.

De-a lungul carierei sale didactice s-a implicat cu sufletul în a le deschide copiiilor mințile spre luminăși cunoaștere, a ținut mereu să le fie aproape și să le fie mai degrabă prieten bun. De asemenea, s-a preocupat tot timpul de pregătirea profesională, drept pentru care a participat la cursuri de formare acreditate, la simpozioane județene și naționale cu diferite studii și articole. A publicat în reviste de specialitate diverse articole din activitatea didactică. S-a preocupat întotdeauna și de ocrotirea mediului, iubind foarte mult această zonă a Defileului Mureșului, drept pentru care și-a educat elevii în spiritul iubirii și ocrotirii mediului înconjurător și în special al mândriei de a fi locuitor al acestei minunate văi a Mureșului. Acesta a fost și motivul pentru care și-a ales ca temă pentru lucrarea de gradul I ,,Educația ecologică în ciclul primar prin activități extracurriculare", având ca profesor coordonator pe lectorul Horațiu Catalano de la Universitatea ,,Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca. Această lucrare i-a servit și ca îndrumător pentru cartea electronică,,Educația ecologică în ciclul primar-repere teoretice și practice", apărută în anul 2015. Din anul 2014 face parte din corpul de metodiști ai I.S.J.Mureș, iar în anul 2015 a fost admisă la concursul pentru Gradația de merit. Pentru a fi pregătită cât mai bine profesional, dar nu numai, în anul 2014 s-a înscris la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității ,,Dimitrie Cantemir" din Târgu-Mureș.

Își dorește să lumineze, în continuare, mințile copiilor, să-i dea Dumnezeu copii sănătoși și părinți înțelepți ca să poată desfășura cât mai bine această frumoasăși nobilă meserie. 

Lasă un comentariu