Fapt divers și… nu prea! PASARELA DIN ALEEA CARPAȚI, O ENIGMĂ

Distribuie pe:

Cu toate demersurile făcute, inclusiv prin ziarul „Cuvântul liber", pentru a afla cui aparține pasarela de peste Mureș, din cartierul Aleea Carpați, încă nu se știe cine este stăpânul ei, cu acte doveditoare, proiect de construire, certificatele materialelor folosite, termene de garanție și alte asemenea strict necesare.

Nimeni nu știe unde sunt actele, cine le-a pierdut sau cine le-a furat, pasarela nu are nicio garanție, deși au trecut mulți ani de la construirea ei. Între timp, s-au produs și accidente, după care au fost făcute reparații de mântuială, fără proiecte.

Pietonii trec zilnic pe pasarelă, fărăa avea garanția că aceasta nu se prăbușește odatăși-odată, și atunci cine răspunde? Nici Primăria, nici Aquaserv, care are o conductă de apă în caseta tehnică, nici fostul IREM, care are două cabluri de medie tensiune în aceeași casetă tehnică…

Nu ai acte, nu ai parte la bara unui proces, în caz de accident.

P.S. Zilele trecute, m-a chemat un vecin să mergem la pasarelă, pentru că a văzut că se lucrează acolo ceva. Într-adevăr, erau niște alpiniști urbani (după cum scria pe mașina lor) care, atârnați în funii pe cei doi piloni de beton susținători ai cablurilor aeriene, curățau zidăria de cuiburile de ciori. Au rașchetat desprinderile de zidărie și au toaletat întreaga lucrare. De partea metalică nu s-au atins, tocmai unde sunt probleme.

 I-am întrebat respectuos cine i-a angajat, dar am primit un răspuns jignitor. „Ce vă interesează? vedeți-vă de treabă! Punct". Asta am și făcut. Poate, totuși, știe cineva al cui este acest mijloc fix. 

Lasă un comentariu