Lansare de carte la Reghin

Distribuie pe:

În ziua de joi, 17 decembrie 2015, de la ora 17, a avut loc la Biblioteca Municipală „Petru Maior" din Reghin lansarea cărții distinsului om de cultură Radu Țuculescu, intitulată „Bravul nostru Micsa!", un volum cu trei comedii negre, tradus în limba maghiară, apărut la Editura Garabontzia din Târgu-Mureș, traducerea fiind efectuată de Bertoti Johanna și Buki Attila.

 Doamna Sorina Bloj, directoarea Bibliotecii Municipale „Petru Maior" din Reghin, în expunerea domniei sale, a adresat un cuvânt de salut pentru invitați și publicul prezent, apreciind colaborarea avută de-a lungul timpului, de asemenea, în numele reghinenilor, a spus că prezența lui Radu Țuculescu este o mare onoare. Doamna Ildiko Menyei, de la biblioteca reghineană, a prezentat succint câteva aspecte din vasta activitate a omului de cultură Radu Țuculescu.

Cartea a fost prezentată de către Kinga Rakoczi de la Radio Târgu-Mureș, iar membrii Asociației „Humana Regun" au citit fragmente din volumul care s-a lansat cu acest prilej. Acest eveniment cultural a fost organizat de Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Local Reghin, Biblioteca Municipală „Petru Maior" și Asociația „Humana Regun".

Radu Țuculescu este un mare prozator, dramaturg, traducător, ziarist și regizor de teatru, fiind unul dintre cei mai prestigioși romancieri ai generației '80. A fost distins cu numeroase premii la nivel național, iar începând cu anul 2007, a cunoscut un real succes și pe plan internațional. Dintre cărțile sale au fost publicate în Austria, Franța, Cehia. Este fondatorul și organizatorul Festivalului Internațional Multicultural „Ars Maris". Referitor la activitatea teatrală, a participat la festivaluri naționale și internaționale: în Franța, Italia, Rusia, Maroc, Canada, Ungaria, Germania, Cipru, Olanda, Cehia etc.

A fost violonist la Filarmonica de Stat din Cluj-Napoca, redactor și realizator la TVR Cluj. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru fondator ASPRO și al Societății Oamenilor de Cultură și Știință Bihor. A publicat de-a lungul timpului volume de poezie (bilingvă), volume de proză scurtă, a publicat în reviste literare din Rusia, Ungaria și Elveția. Opera sa a fost tradusă în limbile: germană, cehă, maghiară, franceză și italiană. Acestea sunt doar câteva aspecte mai importante din vasta activitate a marelui om de cultură Radu Țuculescu, încă multe alte cuvinte elogioase s-ar putea spune despre vasta sa personalitate.

 

Lasă un comentariu