Emisiune numismatică: ISTORIA AURULUI - COROANA REGINEI MARIA

Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic, luni, 21 decembrie 2015, o monedă din aur cu tema Istoria aurului - Coroana reginei Maria.

Aversul monedei redă coroana reginei Maria, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA", stema României, valoarea nominală „10 LEI" şi anul de emisiune „2015", iar reversul prezintă portretul reginei Maria purtând pe cap coroana din aur şi inscripţia în arc de cerc „COROANA REGINEI MARIA".

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză şi includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajul emisiunii numismatice este de 500 monede, preţul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare) este de 330 lei pentru o monedă, iar punerea în circulaţie se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. 

Lasă un comentariu