Seară de colinde, la Biserica „Sf. Mare Mucenic Gheorghe" din Târgu-Mureş

Distribuie pe:

An după an, luna decembrie este una plină de aleasă bucurie duhovnicească, în care cu toţii, mari şi mici, ne pregătim să întâmpinăm cum se cuvine, primirea în cămara sufletelor noastre a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care a venit în lume „să se nască şi să crească, să ne mântuiască" cum bine rostim într-un vechi colind românesc.

În această direcţie, la Bisericuţa de lemn cu hramul „Sfântul Gheorghe", din cartierul Tudor, în municipiul Târgu-Mureş, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, seara de joi, 17 decembrie 2015, grupuri de colindători îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, au adus cu vocile lor calde, bucurii de praznicul Crăciunului, vestind Naşterea Pruncului mântuitor şi aducându-L în casele şi în sufletele celor prezenţi.

Grupul de copii de la „Şcoala Populară de Artă", conduşi de d-na prof. Gabriela Ferenţ, grupa mixtă „Fluturaşii" de la Gimnaziul „Tudor Vladimirescu", sub îndrumarea d-nei educatoare Elena Boariu, grupa pregătitoare de la Gimnaziul „Tudor Vladimirescu", sub îndrumarea d-nei prof. Steluţa Turdean, corul de elevi de la Gimnaziul „Tudor Vladimirescu" sub călăuzirea d-nei prof. de religie Georgeta Boţian şi tinerii şi foarte talentaţii teologi Bogdan Nilca şi Cristian Haba, au oferit cu generozitate zecilor de credincioşi prezenţi, un program de colinde deosebit, răsplătit din belsug cu aplauze şi la sfârşit cu daruri, oferite cu generozitate de Consiliul şi Comitetul parohial.

Concertul de colinde de la Biserică, s-a încheiat cu recitalul consacratei şi îndrăgitei interprete de muzică populară şi realizatoare TV, Maria Butilă, o prezenţă caldă şi plăcută, care a reuşit o interpretare impecabilă a colindelor alese, răsplătite cu ropote de aplauze de toţi cei prezenţi.

La invitaţia părintelui Flaviu Şincan, în această seară de aleasă bucurie duhovnicească, ce deschide seria concertelor tradiţionale de colinde în muncicipiul Târgu- Mureş, au fost prezenţi părinţii Gheorghe Şincan şi Vasile.

A fost o seară în care atât credincioşii din cartier, cât şi artiştii, s-au simţit foarte bine preţ de câteva zeci de minute şi au transmis prin colindele tradiţionale, fiorul sfânt al nopţii de Crăciun, bucuria apropierii marii sărbători.

Lasă un comentariu