De la 1 decembrie 2015, CRESC RENTELE LUNARE ALE VETERANILOR DE RĂZBOI

Distribuie pe:

Odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 293/2015, începând cu data de 1 decembrie a.c., rentele lunare prevăzute de Legea nr. 44/1994 a veteranilor de război se majorează cu 10% față de nivelul acordat pentru luna noiembrie.

Prin amabilitatea doamnei Eugenia Neagoe, director executiv al Casei de Pensii Mureș, am aflat care este valoarea noilor rente lunare. Astfel, persoanele decorate cu Ordinul Mihai Viteazul beneficiază de o rentă lunară în valoare de 1.638 lei, iar soțul (soția) supraviețuitor care nu s-a recăsătorit beneficiază de o rentă lunară de 819 lei; persoanele decorate cu Ordinul Virtutea Aeronautică cu spade, clasa Cavaler - 573 lei, soțul supraviețuitor - 287 lei.

De o rentă lunară de 426 de lei vor beneficia persoanele decorate cu Ordinul Steaua României cu spade și panglică de Virtute Militară sau cu Ordinul Steaua României cu spade, Ordinul Virtutea Aeronautică cu spade, Ordinul Coroana României cu spade și panglică de Virtute Militară, Ordinul Coroana României cu spade, Ordinul Crucea Regina Maria, Medalia Virtutea Militară de Război, Medalia Virtutea Maritimă, Medalia Virtutea Aeronautică sau Medalia Aeronautică, Medalia Serviciul Credincios cu spade, Medalia Bărbăție și Credință cu spade, Crucea Serviciul Credincios cu spade, Crucea Meritul Sanitar precum și Medalia Virtutea Ostășească, iar soțul supraviețuitor va primi o rentă de 213 lei.

Persoanele decorate cu Medalia Crucea comemorativă a celui De-Al Doilea Război Mondial 1941 - 1945 beneficiază de o rentă lunară de 295 lei, în timp ce soțul supraviețuitor - 148 lei. 

Lasă un comentariu