Campanii caritabile, activități, obiceiuri și tradiții la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu"

Distribuie pe:

Prin acțiunile de caritate, Liceul Teoretic „Gheorhe Marinescu" din Târgu-Mureș a ales să își manifeste compasiunea față de cei care au nevoie de ajutor. Aflată la a doua ediție, Campania „Cad fulgi de nea și-n viața ta" a acumulat frumoasa sumă de 2.577 lei din donații la nivelul liceului, din Târgul de Crăciun realizat în cantina liceului, unde fiecare clasă a realizat standuri cu vânzare de produse realizate de ei. Campania s-a încheiat în data de 18.12.2015 prin donarea întregii sume elevilor liceului aflați în situații financiare dificile. Campania, inițiată de domnul director Cristian-Cornel Vulc și domnul director adjunct Gabriel-Cornel Grozav, a fost un adevărat succes, și se pare că a devenit tradiție ca în fiecare an în prag de Crăciun să ne susținem semenii.

Luna decembrie, a fost o lună plină de activități, animată de evenimente sociale, istorice și religioase. Concursul de Istorie „Ziua zilelor noastre - 1 Decembrie", organizat de director adjunct Gabriel-Cornel Grozav. „Momentul poetic" și „Parada costumelor populare", activități organizate de consilierul educativ Cristina-Ligia Matei și Ancuța Pașcan. Și, nu în ultimul rând, servirea mesei tradiționale românești „Fasole cu ciolan" acivitate realizată în curtea liceului, la care au participat toți angajații instituției și toți elevii de la liceu și postliceal, au marcat Ziua României. Excursia cu tema „Pietrele de Crăciun" cu traseul Viena, Praga, Bratislava, realizată în cadrul Consorțiului Academica cu Colegiul Național „Unirea", s-a dorit a fi o modalitate mai relaxantă care să completeze procesul de învățare, îmbinând plăcutul cu utilul.

Activitatea caritabilă „Dăruiește din suflet", organizată de Sînzîiana Oprea, Eugenia Caraghiaur și Felicia Lircă, împreună cu elevii de la învățământul postliceal anul I C, Anul II farmacie și anul III A, au dăruit copiilor cu dizabilități neuropsihiatrice, de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, cadouri în valoare de 800 lei, sumă colectată de elevii participanți. Învățământul Postliceal a dorit să aducă „Un strop de lumină", tinerilor cu dizabilități de la Atelierul Atrium Fundația Alfa Transilvania din Târgu-Mureș, activitate organizată de Nimfa Adorjani, împreună cu anul II D AMG. Și în acest an Școala Postliceală Sanitară de la Liceul Teoretc „Gheorghe Marinescu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. Au înțeles că, pentru a practica meseria de asistent medical, trebuie să înțeleagă nevoile oamenilor și să ajute la nevoie.

 „Concursul de împodobit brăduți" din curtea liceului, organizat de consilierul educativ Cristina-Ligia Matei, a transformat curtea școlii într-o adevărată splendoare, pregătind-o de sărbătoare. Concertul de colinde al Școlii Gimnaziale Nr. 7 și participarea cu stand expozițional a Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu" la Casa de Cultură Mihai Eminescu, „Cupa Moș Nicolae la Tenis", organizator profesor Bruno Szikszai, au completat tabloul pregătirilor de sărbători.

Participarea la Festivalul-Concurs de colinde și obiceiuri de iarnă „Sloboză-ne, gazdă-n casă!" organizat de Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai" la Ansamblul Mureșul, la care au participat elevii Alexandrina Pitea și Dragoș Iacob din clasa a X-a A împreună cu corul școlii îndrumați de profesor Mihai Ungvari, a reprezentat Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu. Dascălii Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu" au primit colindul elevilor de la liceu și postliceal cu covrigi, cum e obiceiul din strămoși. A fost o întâlnire caldă și plină de emoții în care domnul director Cristian-Cornel Vulc a urat, din partea dânsului și dascălilor, „Sărbători Fericite!" elevilor și familiilor lor.

Multe activități, multă muncă, dar pentru elevi este o încântare participarea, mai ales atunci când pot dărui. Au înțeles că a dărui este deviza sărbătorilor. Doar dăruind devenim mai buni, mai umani și putem simți cu adevărat minunea Crăciunului, minunea Nașterii Domnului. Mirajul sărbătorilor a înconjurat Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu". Încă de la intrare, se pot vedea, în curtea școlii, brăduții împodobiți cu podoabele confecționate în întregime de elevi. S-au străduit, astfel curtea școlii a devenit un tărâm de vis. Sărbători Fericite!... pline de pace și liniște sufletească. 

Lasă un comentariu