SĂRBĂTOARE CREȘTINEASCĂ LA CRISTEȘTI

Distribuie pe:

În cea de a treia zi a sărbătorii Crăciunului, 27 decembrie 2015, creștinii ortodocși din comuna Cristești au trăit momente de înaltă sărbătoare creștinească. Aici, în aceasta zi de 27 decembrie 2015, Biserica Română Ortodoxă cu hramul „Arhidiacon Ștefan" a fost în sărbătoare. Locașul de rugăciune din această localitate mureșeană a fost construit în anul 1907, cât a păstorit părintele Ștefan Stoicovci. De atunci, pe la altarul acestei biserici s-au perindat 5 preoți, iar cel de al șaselea este actualul preot Bogdan Stelian Racoți. Biserica este într-o reparație capitală, banii provin de la cei peste 900 de credincioși ortodocși.

În această ultimă zi din luna decembrie, trei preoți, Nicolae Medrea, care a fost timp de peste 40 de ani preot-paroh, preotul Răzvan Enache de la Biserica Ortodoxă „Sfântul Nicolae", tot din Cristești, și preotul paroh Bogdan Stelian Racoți au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la care au luat parte un număr impresionant de creștini.

După Sfânta Liturghie a luat cuvântul preotul pensionar Nicolae Medrea, care spunea: „Fiți binecuvântați de Dumnezeu, urmați-vă preoții și fiți mândri că în Cristești sunt două biserici ortodoxe și cei doi stâlpi ai ortodoxiei, părintele Bogdan și părintele Răzvan. Aș dori să vă binecuvântez din nou, să vă doresc sărbători fericite, în continuare, Anul Nou ce vine să vină cu bucurii și să aveți împliniri pe toate planurile. La mulți și fericiți ani!".

 În cuvântul sau părintele paroh Bogdan Stelian Racoți, în câteva cuvinte sublinia: „Aș vrea să mulțumesc IPS Irineu și părintelui protopop pentru că avem părticele aduse din Țara Sfântă din moaștele Sfântului Arhidiacon Ștefan. Vă îndemn să profitați, să vă puneți un gând și veți vedea, pentru ca am primit și eu de la un părinte de la Mănăstirea Frăsinei, care îmi spunea că atunci când ai o problemă pune genunchii înaintea ocrotitorului bisericii la care slujești și veți vedea că toate problemele se rezolvă."

În încheiere, Narcisa Teodora și Teodor Țogorean împreună cu Dorina Oprea de la Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul" din Târgu-Mureș au interpretat colindele: „Sfânt Crăciun, bine ai venit", „Preumble-se Maria,", „De trei zile tot umblăm" etc., la care publicul a reacționat așa cum se cuvine în aceste cazuri. Acompaniamentul a fost asigurat de instrumentistul Viorel Reghian.

Și pentru a încheia, soliștii, dar și cei prezenți au interpretat „Trei păstori", care a încheiat sărbătoarea hramului acestei biserici atât de vechi.

Lasă un comentariu