SPĂLATUL VASELOR ADUCE BENEFICII MENTALE

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea de Stat Florida, citați de descopera.ro, susțin că spălatul manual al vaselor poate fi considerat o formă de meditație cu reale beneficii mentale.

„În studiul nostru, am realizat teste pe tineri adulți, dintre care unii au fost plasați într-o asemenea condiție psihologică încât să abordeze spălatul vaselor într-un spirit pozitiv, iar ceilalți au efectuat aceeași activitate fără o pregătire deosebită.

Fiecare a spălat circa 20 de farfurii. Participanții care trecuseră la spălatul vaselor cu zel și convingere au afirmat că resimt o îmbunătățire a impresiilor bune (creativitate, inspirație, relaxare), simultan cu o scădere a senzațiilor negative (stres, nervozitate, tensiune). În grupul de persoane care nu a fost supus înainte unei pregătiri aparte, nu s-au înregistrat aceste rezultate benefice.

Aceste observații sugerează faptul că meditația poate fi practicată prin activități zilnice foarte diverse și cu un real beneficiu, cu condiția ca angajarea să fie cu intenție, adică spălatul vaselor să fie considerat un moment de plăcere și de destindere, parcurs fără grabă și armonizând respirația cu gândurile și gesturile",  ne asigură oamenii de știință americani. 

Lasă un comentariu