Dascăli mureșeni: MARIA STOICA MOLDOVAN

Distribuie pe:

S-a născut în localitatea Stânceni, județul Mureș, în ziua de 15 august 1959. Părinții, Dumitru și Jenica, au lucrat în comerț. Are doi copii: Claudiu și Vasile Cătălin, absolvenți de facultate. Soțul Vasile are o firmă specializată în transporturi.

Maria Stoica Moldovan a absolvit Liceul Pedagogic din municipiul Târgu-Mureș în anul 1978, la clasa de educatoare. A început activitatea ca educatoare în anul 1978, la Grădinița din Valea Largă, după care a fost detașată la Căminul de copii din Lunca Bradului, apoi s-a transferat la Grădinița din satul Meștera, unde a lucrat timp de 10 ani. Și-a desfășurat activitatea cu multă pasiune și responsabilitate, fiind apreciată de părinți și îndrăgită de copii. În anul 1990 se transferă la Școala Generală din Lunca Bradului, satul Neagra. În anul 1981 a obținut definitivatul în învățământ, în anul 1991 a obținut gradul II, iar în anul 1995 a obținut examenul pentru gradul I, susținând lucrarea ,,Munca independentă în condițiile predării simultane".

Ca dascăl, a participat ca organizator și îndrumător la diferite concursuri la nivel local, județean, național și internațional, obținând cu elevii rezultate deosebit de frumoase. A participat la diferite simpozioane județene și interjudețene, susținând mai multe referate, care au fost apreciate de colegi și specialiști. A publicat articole în ziarele locale și în Revista învățământului preșcolar. Colaborează bine cu educatoarele din comuna Lunca Bradului, organizând activități cultural-artistice pentru elevi și adulți, cu ocazia sărbătorilor religioase și naționale.

Profesoara Maria Stoica Moldovan este convinsă că ,,Orice meserie este frumoasă, dacă ești născut pentru a o profesa".

 

Lasă un comentariu