Parlamentarii și-au făcut cadou de Crăciun pensii speciale nesimțite!

Distribuie pe:

Nenorocirea de la „Colectiv" le-a stopat, pentru puțin timp, elanul parlamentarilor de a vota legi trăsnite, mai exact spus, în favoarea lor și a grupurilor de interese care i-au trimis în Parlament. După ce furia populară s-a stins, odată cu demisia guvernului Ponta, parlamentarii au purces la treabă, le-a pierit somnul, plictiseala manifestată când discută și adoptă legi anapoda ce  nu-i interesează, legi care fac zile grele populației, prin care întăresc birocrația, ambiguitatea în aplicare, adevărată mană cerească în menținerea corupției, a șpăgii generalizate.

Și cum la români obiceiul e ca de sărbători să-și facă cadouri, aleșii „noștri" nu au scăpat prilejul, ca de ultimul Crăciun din actualul mandat, să se cinstească cu pensii speciale, mărimea lor crescând, mandat de mandat, până la al treilea după care încasează între 2.000 și până la 4.000 de lei.   

Culmea nerușinării, a nesimțirii e că, după ce că majoritatea parlamentarilor nu fac altceva decât să taie frunză la câini, și-au mai acordat, de la sine putere, după principiul senatorului care îi apostrofa pe oierii veniți la Parlament să protesteze împotriva legii aberante privitoare la numărul de câini de la stână și interzicerea pășunatului în anotimpul rece, senator care urla la un protestatar să-i intre bine în cap că: „mă prostule, eu fac legile, tu le respecți, nu ai dreptul să comentezi."

Și uite așa, să „crape proștii de ciudă", poporul, parlamentarii și-au dat pensii speciale de 2000 de lei pentru un mandat, de 4000 de lei pentru două mandate și de 6000 de lei pentru trei sau mai multe mandate, bani care se plătesc din buzunarul „proștilor" care i-au votat. Președintele a promulgat legea, în loc să o conteste la Curtea Constituțională, ca fiind discriminatorie, încălcând principiul contributivității prevăzut de legea pensiilor în vigoare. De ce a promulgat-o președintele? Ce putea face când în vară primul-ministru interimar de atunci, Gabriel Oprea, printr-o Ordonanță de urgență a mărit de câteva ori salariile președintelui și ale miniștrilor, fără ca domnul Iohanis să se împotrivească, măcar formal?!

Mai mult, parlamentarii au mai votat o lege prin care primarii, viceprimarii, președinții de consilii județene, vicepreședinții și consilierii locali vor beneficia de pensii speciale acordate, începând cu cei aleși din anii '90, în funcție de numărul de mandate.

 Cum rămâne cu principiul prevăzut în Constituție, care precizează că legea nouă nu are efecte decât numai de la data publicării ei în Monitorul Oficial nu și din urmă. Colac peste pupăză, parlamentarii au mai pregătit o lege prin care să acorde pensii speciale și pentru profesori, care, să fim drepți, o merită mai mult decât deputații, senatorii, primarii și consilierii. Guvernul Cioloș a contestat legea cu pricina la Curtea Constituțională, deoarece sumele necesare plății pensiilor speciale pentru aleșii locali nu sunt prevăzute în Bugetul pe 2016 și nici de unde vor fi acoperite cu venituri. E dreptul guvernului să conteste această lege, deoarece el trebuie să găsească banii necesari și să plătească aleșilor care sunt „convinși" că munca lor este cea mai importantă pentru țară. Întrebarea e de ce medicii sunt uitați de la răsplata suplimentară a muncii lor de cea mai mare răspundere pentru oameni? Deocamdată, parlamentarii nu suflă o vorbă de unde se vor asigura banii pentru pensiile speciale, nu-i interesează că peste 70% din pensionari au pensii între 350 de lei (sociale) și până la 1.000 de lei, iar circa 15% până la 1.500-2.000 de lei.

 E timpul și momentul ca cei aproape 2 milioane de pensionari cărora nu le ajunge pensia primită, pentru zeci de ani munciți la stat și la privați, să-și asigure hrana, medicamentele necesare, să-și plătească impozitele și taxele, să protesteze în stradă pentru a cere să li se majoreze pensia cu cel puțin 50% nu cu 5% (bani de o pâine), dacă parlamentarii și-au permis să-și acorde pensii speciale de mii de lei pentru simplul motiv că, nu puțini dorm sau ridică mâna să voteze (dacă sunt prezenți), că tot habar nu au despre ce este vorba. Da, e timpul ca poporul căruia, prin taxe și impozite aberante i se iau puținii bani ce-i câștigă prin muncă, pentru a le plăti indemnizațiile și pensiile celor peste 600 de parlamentari și miilor de primari și consilieri locali, care în afara că adoptă legi și hotărâri care se bat cap în cap și umilesc oamenii, altceva nu prea știu să facă, să-i taxeze. De ce am mai avea nevoie de ei? Doar să ne mintă, să-și poată face afaceri necinstite în numele așa-zisei democrații? 

Lasă un comentariu