11 obiceiuri de Anul Nou care îți aduc noroc

Distribuie pe:

Cel puțin ca formă de amuzament, asta în cazul în care nu faci parte din categoria persoanelor care cred cu adevărat în superstiții, cumpăna dintre ani poate fi un moment pe care să-l marchezi cu ceva mai mult decât o șampanie și artificii.

În afară de alegerea uneori chinuitor de lungă a hainelor pe care să le porți, a locului și a persoanelor cu care să sărbătorești evenimentul, mai sunt și mici obiceiuri sau superstiții care pot adăuga sare și piper.

1. Un articol de lenjerie intimă roșu, un sutien, o pereche de chiloți sau un portjartier aduc noroc în anul care vine și sunt un semn de prosperitate. Dacă nu, este suficient să te îmbraci cu haine noi ori nepurtate.

2. Banii pe care să îi ții în buzunar deschid calea către o situație financiară bună și aduc oportunități de a-ți crește veniturile.

3. Dacă în secundele de trecere din vechiul în noul an îți săruți partenerul, relația dintre voi va fi una plină de dragoste și pasiune, de aceea e bine, dacă ai planuri serioase legate de cuplul vostru, să nu ratezi momentul și să-l transformi într-unul romantic.

4. Este bine să nu intri în noul an cu datorii neachitate, pentru că asta ar putea atrage pagube financiare și lipsuri materiale. Nici să dai bani în zilele de 31 decembrie sau 1 ianuarie - nu cred că îți dorești să ți se scurgă banii printre degete în următoarele douăsprezece luni...   

5. Nu uita că la 12 noaptea să ții în mână ce-ți dorești mai mult anul următor (sau măcar să ții o mână pe el...). Dacă sunt bani, o să-ți meargă bine cu banii tot anul, dacă e partenerul, veți avea o relație minunată și înfloritoare, dacă e paharul de șampanie e clar că o s-o ții tot într-o distracție.

6. O crenguță de vâsc pe masă sau atârnată deasupra ușii aduce noroc pe toate planurile.

7. Nu înlocui calendarul înainte să se termine anul, aduce ghinion, și nici nu rupe ultima filă înainte de miezul nopții.

8. Chiar dacă coșul de gunoi e plin ochi, nu îl arunca în prima zi din an și nici altceva din casă. Este de preferat să intre în casa ta obiecte sau persoane decât să iasă. Prima persoană care-ți intră pe ușă e bine să fie un bărbat brunet. Dacă e blond său roșcat sau primești o femeie, nu e semn bun.

9. Nu spăla în prima zi a noului an și este bine ca locuința să fie cât mai curată.

10. Dacă ești nemăritată, împrumută o verighetă și poart-o pe inelarul de la mâna stângă, așa îți poți visa viitorul soț (dacă apuci să dormi spre dimineață).

11. Însă de departe cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să-ți notezi pe o listă toate lucrurile pe care dorești sau să le ai și să o porți la tine în noaptea de Revelion. Apoi, s-o recitești cât mai des și îți doresc ca de fiecare dată să mai bifezi una dintre realizări, pas cu pas. 

Lasă un comentariu