PUNȚILE DE LUMINĂ

Distribuie pe:

Am fost prezent la toate edițiile ,,punților de lumină'' și de fiecare dată îmi spuneam că ultima era cea mai bună. Cu aceeași impresie rămân și acum, după cea de a X-a ediție jubiliară încheiată de curând, un adevărat regal al manifestărilor cultural-artistice prezentate selectului și autorizatului auditoriu, căruia i-a fost ținută emoția trează până la sfârșit.

Este meritul incontestabil al doamnei Mariana Cristescu de a fi adunat fiecare ,,punct de lumină'' (autori ai cărților lansate în acest an, zugrăvitorilor de icoane, talentaților interpreți de colinde) într-un mănunchi puternic, din care a făcut adevărate și trainice ,,punți de lumină'' între toți participanții la actul de cultură. Așa se face că toată lumea s-a simțit despovărată de trac, de emoția cuvântului ce trebuia rostit, de inhibiție, totul devenind cald, firesc, rostit din inimă, ca între prieteni adevărați. Până la urmă acesta este unul dintre scopurile ce trebuiau atinse de ,,punțile de lumină'', adică să creeze emoția și apropierea necesară pentru a se putea recepta actul de cultură la care am fost părtași.

Incontestabil că personalitățile invitate de doamna Mariana Cristescu au onorat și au dat greutatea necesară manifestării atât prin ținuta discursului rostit, cât și prin noutățile transmise, dar același lucru l-au făcut cu brio și conjudețenii noștri care s-au remarcat astfel în fața domniilor lor.

Fiind la sfârșit de an activitatea s-a vrut a fi și un bilanț al eforturilor tuturor participanților la buna reușită a celor două activități ale ,,punților de lumină'' în 2015, știuți sau mai puțin cunoscuți, care au contribuit fiecare la succesul acestor manifestări de referință pentru cultura mureșeană. Și au mai făcut ceva aceste manifestări atât de importante pentru noi, ne-au adunat pentru a ne cunoaște, ne-au unit pentru a susține împreună un efort cultural, ne-au emoționat și ne-au dat speranța că ,,punțile de lumină'' sunt de-acum un reper cultural extrem de important nu numai pentru județul Mureș, iar a participa efectiv la ele este deja o onoare dar și o responsabilitate pe care ți-o asumi.

Numărul tot mai mare de participanți direcți la acțiunile ,,punților de lumină'', valoarea invitaților străini județului nostru, dar și a persoanelor din asistență, este barometrul care indică interesul, aprecierea, dar și importanța de care se bucură de-acum această manifestare culturală atât de bine ,,dirijată'' de doamna Mariana Cristescu, căreia i se cuvin toate laudele și aprecierile noastre sincere. Merită efortul pentru că urma care rămâne este puternică, neputând fi ștearsă de vântul uitării, pentru că această urmă va lăsa urme în inima și conștiința fiecăruia dintre noi, dar și urme de fior și emoție care să ne înalțe sufletul măcar și pentru o zi în acest pustiu de ură, minciună, lașitate, nemernicie, care ne înconjoară și care parcă se lățește mereu. 

Lasă un comentariu