Moş Crăciun şi pe strada Gh. Marinescu

Distribuie pe:

În această perioadă de capitalism hăbăuc, pe care o traversăm, cu stoicism, după comunismul sfâşietor, ce părea fără sfârşit, viaţa pe care o traversăm în prezent, în România, noi, oamenii de rând, şi în special pensionarii, nu-i face cinste „Clubului Select", curtat cu multă insistenţă, de mai-marii noştri, de după evenimentele din decembrie 1989.

În perioada la care mă refer, în România, şi bineînţeles şi în municipiul Târgu-Mureş, din păcate, din lipsă de surse de finanţare, nu s-au realizat investiţii majore destinate populaţiei, precum şcoli, spitale autostrăzi etc.

Pentru a contracara aceste neajunsuri evidente, pe ici pe acolo, autorităţile locale au încercat să se mai descurce, apelând la formula „fonduri europene". Din fericire, unele administraţii locale mai descurcăreţe, precum acea din Târgu-Mureş, au insistat, şi după cum foarte bine am văzut că au şi reuşit.

În sensul celor mai sus afirmate, în cea de-a doua jumătate a anului 2015, în municipiul Târgu-Mureş, pe câteva artere principale de circulaţie rutieră, printre care şi pe strada Gh. Marinescu, se instalau utilaje specifice şi echipe de muncitori constructori de înaltă calificare, echipaţi corespunzător, care începeau şi cu fiecare zi care trecea, continuau să ducă la bun sfârşit lucrările prevăzute în proiectul de modernizare a sistemului de circulaţie. Detalii privind acest proiect care se executa cu fonduri europene, primim printr-o corespondenţă, prin care viceprimarul Claudiu Maior, oferea bilingv, explicaţii şi răspunsuri de bun-simţ locuitorilor urbei, care, pe bună dreptate erau deranjaţi de perturbarea circulaţiei auto şi pietonale în oraş.

Pe această cale ţin să mulţumesc Primăriei, personal dlui viceprimar Claudiu Maior, care ne-a pus în cunoştinţă de cauză, despre „ce şi cum" stau lucrurile, cu privire la evoluţia şi finaliuzarea acestei importante investiţii pentru urbea noastră.

Desigur că, aşa după cum se afirma şi se recunoaşte în corespondenţa mai sus menţionată, nici unuia dintre noi nu ne-a fost uşoară traversarea acestei perioade.

Dar când totul se termină cu bine, când Moş Crăciun ne-a oferit surpriza „tăierii panglicii" care marca finalizarea lucrărilor pe importanta arteră de circulaţie Gh. Marinescu, necazurile şi supărările noastre, implicit al celor care locuim în zonă sau a celor care accesau serviciile Spitalului Judeţean Mureş, se uită.

În ceea ce mă priveşte, trebuie să recunosc că am privit cu oarecare circumspecţie şi neîncredere termenele asumate, având în vedere că lucrările ce urmau să fie executate, nefiind uşoare, ci dimpotrivă, destul de complexe, aşa cum de fapt, am avut ocazia să le privim zilnic, aproape fiecare dintre noi cei interesaţi.

Astăzi, când lucrarea este finalizată, nu-mi rămâne decât să le mulţumim tuturor celor care s-au implicat şi au reuşit să ne confirme adevărul din zicala învocată în acest text, că „dacă se vrea, se munceşte serios şi se şi poate."

P.S. recomand pe această cale Primăriei şi serviciilor abilitate, ca prin măsurile ce le vor lua, să încerce să-i disciplineze pe cei certaţi cu legea, şi în special pe conducătorii auto abuzivi care continuă să confunde trotuarele pietonale cu zonele de parcare special amenajate, cu ocazia finalizării lucrărilor mai sus amintite (vezi exemplu edificator în zona Spitalului Judeţean Mureş).

 

Lasă un comentariu