Kelemen Hunor nu exclude posibilitatea ca UDMR să intre la guvernare după alegerile parlamentare

Distribuie pe:

Uniunea Democrată Maghiară din România trebuie să-şi mobilizeze electoratul în 2016 mult mai puternic decât acum patru ani, a declarat joi preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, care nu exclude posibilitatea ca UDMR să intre la guvernare după alegerile parlamentare.

„Pentru noi, mai ales alegerile parlamentare reprezintă o provocare în plus, nu neapărat alegerile locale, pentru că la alegerile locale avem în jur de două sute, două sute şi ceva de primari, noi am fixat ţinta de a păstra acest număr de primari, putem adăuga două-trei-patru-cinci-şase localităţi, putem pierde două-trei-patru-cinci-şase localităţi, dar tot în jur de două sute de localităţi putem câştiga noi în 2016, conform estimărilor noastre. Provocarea uriaşă este la parlamentare, pentru că pragul de 5% pentru noi în fiecare an electoral este o provocare şi din cauza problemelor demografice în primul rând, dar sunt şi alte cauze. Eu sunt convins că în 2016 noi vom reuşi să asigurăm o reprezentare proporţionalăşi acest lucru este important. Dar pentru acest lucru trebuie să mobilizăm electoratul nostru, comunitatea maghiară, mult mai puternic decât am reuşit să o facem în 2012, de exemplu", a spus Kelemen Hunor, la RFI.

Întrebat dacă vede formaţiunea sa la guvernare după alegerile parlamentare, el a răspuns că nu exclude această posibilitate, chiar dacă în acest moment pentru UDMR este importantă păstrarea reprezentării proporţionale.

„În acest moment nu sunt eu foarte îngrijorat dacă vom fi la guvernare sau nu vom fi la guvernare. Eu cred că pentru noi important este să păstrăm reprezentarea proporţională în Parlamentul României şi apoi, dacă lucrurile merg într-o anumită direcţie, sigur, nu exclud nici această variantă, nu pot exclude şi niciun om politic nu poate exclude varianta de a intra în Executiv (...), dar în acest moment nu ăsta este scopul nostru principal, ci de a păstra reprezentarea proporţională, să avem grupuri parlamentare şi în Senat, şi în Camera Deputaţilor, după alegerile din 2016", a precizat preşedintele UDMR.

În opinia acestuia, 2017 va fi un an complicat, în care se va trece la amendarea Constituţiei, la reforma administrativăşi teritorială, regionalizare.

Lasă un comentariu