Un nou scandal!

Distribuie pe:

„Înaintea partidei de baschet feminin dintre Sepsi Sf. Gheorghe și „U" Cluj, imediat după Imnul României s-a intonat imnul Ținutului Secuiesc. Ținut care nu există! Antrenorul bosniac al echipei oaspete, Dragan Petricevici, le-a făcut semn jucătoarelor să înceapă încălzirea, moment în care un potop de înjurători și huiduieli s-a abătut asupra lui și a echipei".

„La Sf. Gheorghe se pune un steag al Ținutului Secuiesc peste toată tribuna, iar suporterii au pretenția ca echipele care vin în deplasare să stea în picioare, în poziție de drepți, așa cum au stat când s-a intonat Imnul de Stat al României, și să asculte imnul Ținutului Secuiesc. Eu am hotărât ca fetele să își continue încălzirea după intonarea Imnului de Stat al României. În regulamentul Federației Române de Baschet se spune despre obligația sportivilor și a antrenorilor de a asculta Imnul de Stat al României, în poziție de respect. Fetele pe care le antrenez nu sunt obligate să asculte un imn care nu este oficial. Trăiesc în România de 20 de ani, eu sânge de român nu am, dar jumătate din inimă îmi bate pentru România", a declarat Petricevici pentru Ziuadecluj.ro.

Iată ce simte un bosniac, un prieten al românilor, care spune: „Eu sânge de român nu am, dar jumătate din inimă îmi bate pentru România!". Pentru cine bate inima acestor derbedei, cetățeni români de etnie maghiară, născuți, crescuți, care au mâncat și mănâncă pâine românească pe pământ românesc, pe meleagul nostru mioritic?

Domnilor puternici ai clipei, adormiți guvernanți! Ce mai așteptați? De ce mai permiteți ca neamul românesc, imnul, steagul, însemnele naționale să mai fie terfelite de acești bandiți? Aplicați-le legea! Nu mai permiteți acestor jigodii jignirea, sfidarea, acest afront, această mizerabilă umilire a românilor, a simbolurilor noastre naționale prin cele două județe, considerate, de extremiștii, șovinii, iredentiștii, neorevizioniștii locului, a fi ale unui așa-zis Ținut Secuiesc, care, de fapt, nu există! Noi suntem România! Nu ei! Suntem aici, cei dintotdeauna, de acasă! Puneți capăt, domnilor guvernanți, bătăilor de joc! Voi nu sunteți români?

  

Lasă un comentariu