Serviciul de poștă al SUA a emis timbre dedicate misiunii sondei New Horizons de observare a planetei Pluto

Distribuie pe:

Misiunea Agenției spațiale a SUA (NASA) de observare a planetei Pluto este marcată în 2016 cu o ediție de timbre speciale ale Serviciului american federal de poștă (US Postal Service), scrie theverge.com.

Colecția de timbre noi pentru anul 2016 mai include imagini obținute de NASA ale altor planete și ale Lunii, dar și timbre dedicate serialului „Star Trek", care împlinește 50 de ani de la difuzarea primului episod.

Timbrele dedicate misiunii de observare a planetei pitice Pluto prezintă sonda New Horizons și una din fotografiile realizate în timpul misiunii. Nu este pentru prima dată când Pluto este ilustrată de US Postal Service pe timbrele sale, însă este pentru prima dată când planeta pitică este expusă atât de clar pe un timbru.

În 1991, US Postal Service emitea un timbru dedicat planetei Pluto pe care era scris: „Pluto: Încă neexplorată". La lansarea din 2006 a sondei New Horizons, într-un compartiment din interiorul său a fost introdus și un timbru din colecția din 1991 care viza planeta Pluto. De această dată, însă, pe timbrele dedicate misiunii navetei New Horizons este scris „Pluto - Explorată!"

  

Lasă un comentariu