Repopularea satelor românești, prin programul „Prima casă"!

Distribuie pe:

Un senator UNPR (Haralambie Vochițoiu) s-a gândit că depopularea satelor românești ar putea fi stopată prin extinderea programului „Prima casă" și în mediul rural.

El propune repopularea satelor românești prin programul „Prima casă la țară", motivându-și  opțiunea prin faptul că există multe locuințe abandonate în mediul rural.

„Acest proiect de lege permite tinerilor, persoanelor cu probleme deosebite ori familiilor cu mai mult de 4 copii, care nu au o locuință, să poată cumpăra casele ale căror proprietari au decedat sau au plecat în străinătate.

În acest sens, imobilele abandonate ar urma să fie inventariate, iar doritorii ar putea să le achiziționeze cu sprijinul statului român. Această măsură va susține procesul de regenerare a mediului rural, dar și sectorul construcțiilor, care s-ar revitaliza, ca rezultat al reamenajării locuințelor abandonate.

O astfel de măsură ar contribui la repopularea satului românesc, la sprijinirea tinerelor familii și a unor categorii de persoane defavorizate, dar ar avea, în același timp, și un impact economic pozitiv, prin stimularea firmelor de construcții cu lucrările de reamenajare a caselor în cauză", se arată în expunerea de motive a inițiatorului.

Lasă un comentariu