Aglomerație la Azilul de noapte

Distribuie pe:

Numărul celor care au apelat la serviciile de asistență ale Azilului de noapte (Centrul Social de pe strada Rozmarinului nr. 36 din Târgu-Mureș) a crescut în acest sezon rece, ne informează surse din cadrul conducerii Centrului.

Niciun om al străzii nu a rămas, însă, fără adăpost. Azilul de noapte, care are o capacitate de 120 de locuri, găzduiește în prezent, 170 de persoane.

În perioada sărbătorilor, SMURD și Poliția Locală au ridicat de pe străzi și au transportat la Azil 30 de persoane din Târgu-Mureș, dar și din alte localități. În această situație, a fost suplimentat numărul de paturi, iar câteva încăperi din incintă au fost reamenajate astfel încât să poată asigura condiții minime de confort - încălzire, apă caldă, haine de schimb, hrană pentru cei care nu au aparținători.

Așezământul, a cărui menire este aceea de a oferi doar adăpost pe timp de noapte, găzduiește, de mai mulți ani, și familii sau mame cu câte patru și cinci copii, aflate pe lista de priorități pentru a primi locuințe sociale, dar a căror situație locativă rămâne în continuare nerezovată. La ora actuală, peste 40 de minori sunt adăpostiți la Azilul de noapte, conducerea Centrului Social împreună cu Direcția pentru Protecția Copilului continuând să depună eforturi pentru ca acestor copii să li se asigure un trai decent. 

Lasă un comentariu