SĂRBĂTOAREA ZILEI CULTURII NAȚIONALE, LA LUDUȘ

Distribuie pe:

Marți, 12 ianuarie 2016, ora 13, la Casa Orășenească de Cultură, colaj de versuri și cântece ,,EMINESCU - DIN VALURILE VREMII'', prezentat de elevii Școlii Gimnaziale ,,Ioan Vlăduțiu''.

Miercuri, 13 ianuarie, ora 12, la Casa Orășenească de Cultură, pagini din filonul de aur al culturii naționale izvodite de poetul nepereche Mihai Eminescu, de marele povestitor Ion Creangă și de genialul dramaturg Ion Luca Caragiale, în viziunea elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 1.

Joi, 14 ianuarie, ora 13, la Casa Orășenească de Cultură, medalion literar din creația eminesciană, datorat elevilor și profesorilor de limba și literatura română de la Liceul Tehnologic Nr. 1.

Joi, 14 ianuarie, ora 15,30, la Biblioteca Orășenească, dezbatere cu tema ,,Misterul morții lui Mihai Eminescu''.  

Vineri, 15 ianuarie, ora 15, moment solemn la statuia poetului național Mihai Eminescu; ora 16, în holul Casei de Cultură, vernisajul expoziției de obiecte și produse tradiționale românești, iar în sala mare a Casei de Cultură, piesa de teatru ,,Hoțul de mărgăritare'', de Valeriu Anania, în interpretarea unui colectiv de elevi din oraș, regizați de profesorul Emanuel Petran.

Duminică, 17 ianuarie, ora 12,30, la Biserica Ortodoxă cu hramul ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel'', părintele protopop Lucian Voșloban și preotul Cătălin Dumitrean îi invită pe ludușeni să recite și să cânte împreună cu Cenaclul ,,Lumină lină'', al Mitropoliei Ortodoxe din Sibiu, poezii și cântece pe versurile lui Mihai Eminescu, omul deplin al culturii naționale românești. 

Lasă un comentariu