În 2016, APROAPE 60.000 DE BILETE DE TRATAMENT, LA DISPOZIŢIA PENSIONARILOR

Distribuie pe:

În legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2016, este prevăzută suma de 318.243 mii lei pentru achiziţionarea a 59.641 locuri la tratament balnear, repartizate pe 19 serii de câte 16 zile, asigurate în unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii.

Potrivit legii, de tratament balnear beneficiază persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale care reglementează dreptul la bilete de tratament balnear.

Din numărul total de bilete, 15 la sută se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor legilor speciale, cu caracter reparatoriu.

În perioada unui an calendaristic, fiecare persoană îndreptăţită poate beneficia de un singur bilet de tratament, distribuirea acestora urmând să se facă de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Lasă un comentariu