Jumătate din populaţia lumii ocupă doar 1% din suprafaţa Pământului!

Distribuie pe:

Folosind informaţii furnizate de NASA, un antreprenor american, Max Galka, citat de Mediafax, a ajuns la concluzia că jumătate din populaţia lumii se „înghesuie" pe doar 1% din suprafaţa Terrei.

„Pământul are o suprafaţă de 510.065.600 kilometri pătraţi, din care 29,2% este reprezentată de uscat, împărţit în 192 de state, pe teritoriul cărora trăiesc în prezent 7,125 miliarde de oameni. Terra are o repartizare a populaţiei foarte bizară, încât am constatat că jumătate din populaţie trăieşte înghesuită pe doar 1% din suprafaţa planetei", susţine Galka.

El a constatat că Asia este cel mai aglomerat continent, în timp ce Europa se remarcă prin lipsa spaţiului deschis, însă, spre deosebire de Asia, unde populaţia pare să se concentreze în anumite zone, în Europa există o repartiţie echitabilă între zonele populate şi cele mai puţin populate.

Cele mai aglomerate metropole din lume sunt Tokyo, Japonia - cu 38 de milioane de locuitori, Delhi, India, - 25 milioane, Mexico City (Mexic), Mumbai (India) şi Sao Paolo (Brazilia) - aproximativ 21 de milioane fiecare, Osaka, Japonia - în jur de 20 milioane locuitori, Beijing, China - puţin sub 20 milioane locuitori şi New York (SUA), Cairo (Egipt) - în jur de 18,5 milioane fiecare.

În ceea ce priveşte populaţia globală, se preconizează că aceasta va atinge 9,7 miliarde de oameni până în 2100. Populaţia Africii, ce numără în momentul de faţă 1,2 miliarde de oameni, va exploda şi va ajunge la 5,5 miliarde de oameni.

Lasă un comentariu