De mâine, târgumureșenii își pot plăti impozitele și taxele!

Distribuie pe:

Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a reamintit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă că, începând de joi, 14 ianuarie, se va relua încasarea impozitelor şi a taxelor datorate bugetului local. Potrivit anunţului publicat de municipalitate, acestea pot fi achitate la ghişeele de la sediul Municipiului Târgu-Mureş (Piaţa Victoriei nr. 3), casieria din cartietul Tudor Vladimirescu sau prin plată online cu cardul bancar (www.ghiseul.ro).

Surse din cadrul conducerii serviciului de specialitate al municipalităţii au făcut unele precizări în materie, date fiind noile reglementări prevăzute de noul Cod Fiscal.

Persoanele fizice care îşi folosesc locuinţa în scopuri comerciale vor plăti impozit în funcţie de valoarea imobilului sau a părţii din el care este folosită în scop comercial, sens în care vor depune o declaraţie. La această valoare de evaluare se aplică o cotă procentuală de impozit de 0,65%.

Impozitele şi taxele pot fi achitatate numai după plata integrală a amenzilor restante.

Impozitul pe imobile se achită de către proprietar pentru întregul an, indiferent dacă pe parcursul anului imobilele sunt înstrăinate.

Contribuabililor li se atrage atenţia să nu confunde impozitul pe teren cu taxa pe teren, aceasta din urmă percepându-se pentru imobile (apartamente, garaje) aflate pe domeniul public.

Lasă un comentariu