GENEROZITATEA REGLEAZĂ TENSIUNEA ARTERIALĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii canadieni de la „University of British Columbia", citaţi de descopera.ro, susţin că oamenii generoşi suferă mai puţin de hipertensiune arterială decât ceilalţi, iar obiceiul de a dărui ajută chiar la scăderea tensiunii arteriale.

„La studiul nostru, au participat 128 de voluntari (bărbaţi şi femei cu vârsta peste 65 de ani), cărora le-am oferit câte un plic cu 40 de dolari. Aceste persoane au fost împărţite apoi în două grupuri: participanţii din primul grup au cheltuit banii pentru ei înşişi, în timp ce participanţii din al doilea grup trebuiau să utilizeze banii pentru a face cadouri apropiaţilor.

Am măsurat tensiunea arterială a voluntarilor înainte şi după experiment, iar rezultatul a demonstrat că participanţii din grupul celor care au cumpărat cadouri aveau o tensiune arterială mai scăzută la sfârşitul zilei de shopping. Chiar şi cei care aveau o valoare crescută a tensiunii la măsurătoarea iniţială au beneficiat de o evoluţie pozitivă a stării lor. Generozitatea în cazul lor a avut acelaşi impact ca o şedinţă de meditaţie sau de yoga.

În schimb, voluntarii din primul grup aveau valori ale tensiunii arteriale neschimbate la finalul zilei: comportamentul lor nu a avut nicio urmare asupra stării de sănătate.

Potrivit unor studii anterioare, generozitatea are un impact pozitiv şi asupra sănătăţii mintale a oamenilor, iar de acum putem afirma că gestul de a dărui este benefic stării fizice generale de sănătate şi, în mod sigur, pe plan cardiovascular", explică specialiştii canadieni. 

Lasă un comentariu